Pretraga

Američki dizajner iz drva i stakla stvorio uređaj za interaktivno slušanje glazbe

Talentirani dizajner Casey Lin je kreirao uređaj koji omogućava interaktivno slušanje glazbe koristeći drvo i staklo. Poseban doživljaj utjecanja na glazbu dobiva se jednostavnim pomjeranjem posuda po Timber Speakeru.

Ako spadate među one koji pate za nekim minulim vremenom te sanjate longplejke i gramofonske ploče zbog specifičnog pucketavog zvuka iz Amerike stižu dobre vijesti za vas. Više ne morate kopati po tavanima i maminim i tatinim ladicama jer je Casey Lin kreirao Timber Speaker koji spaja blagodati moderne industrije i šarm minulih vremena.

Riječ je o drvenom zvučniku koji omogućava interaktivno slušanje muzike te dopušta da upravljate kvalitetom zvuka pomjeranjem staklenih čaša različitih oblika po njegovoj površini.

Drvo i staklo idealni

– Čaše možete pomjerati po površini zvučnika kako biste prilagodili zvuk i dobili željeni učinak. Staklene čaše su fizički equalizer, a vibracije se prenose preko drveta na čašu i utječu na boju zvuka. Posude različitih oblika i veličina se mogu staviti na zvučnik kako bi se zvuk mijenjao po želji slušatelja, ispričao je Casey Lin.

Dodao je još kako su upravo staklo i drvo najbolji materijali za akustiku. Zbog toga je mladi dizajer za izradu ovog zvučnika specifičnih karakteristika upotrijebio upravo drvo crnog oraha.

Eksperimenti zvuka

U stvaranju neobičnih kombinacija mogu se koristiti i drugi materijali. – Posudu možete ispuniti tekućinom. To će ublažiti boju zvuka, ali stvorit će zanimljive vibracije, otkrio je autor.

Ukoliko volite eksperimentirati sa zvukom ili vam pak fali duh minulog vremena kada je glazba i slušanje iste imalo dušu ona je Timber Speaker ono što ste čekali.