Pretraga

Ana Konjuh (15) osvojila Australian Open

A- A+

vecernji.hr

Izdvojeni članak

Dubrovčanka Ana Konjuh(14) šokirala teniski svijet

Hrvatska tenisačica Ana Konjuh (15) osvojila je turnir u parovima na juniorskom Australian Openu, a prošla je i u finale u pojedinačnoj kategoriji. U polufinalu je savladala Ruskinju Jelizavetu Kuličkovu s dva prema jedan u setovima. To joj je bio prvi izgubljeni set na turniru.

Petnaestogodišnja Dubrovkinja Ana Konjuh je u paru s Kanađankom Carol Zhao osvojila Australian Open u juniorskoj kategoriji. Sjajna hrvatska tenisačica plasirala se i u pojedinačno finale prvog ovogodišnjeg Grand Slama. Do finala je izgubila samo jedan set, a u okršaju za naslov je čeka druga nositeljica Čehinja Katarina Siniakova.

U finalu parova su Ana Konjuh i Carol Zhao pobjedile ukrajinsko – češki par Korashvili i Krajcikova 5:7 6:4 i 10:7. Inače, Ana se prošle godine plasirala u parova i u finale Wimbledona, no titulu nije osvojila.

Do finala u pojedinačnoj kategoriji Konjuh je pobjedila Australku Ellen Perez, Japanku Mami Adachi, Amerikanku Alexandru Kiick i Čehinju Barboru Krejcikovu, te u polufinalu Ruskinju Jelizavetu Kuličkovu, koja joj je jedina uzela set. Meč za titulu u Australiji na rasporedu je sutra ujutro u 2 sata i 30 minuta po našem vremenu.

Na Australian Openu u kategoriji juniora zapažen uspjeh ostvario je i 16-godišnji Borna Čorić, stigavši do polufinala.