Pretraga

Ana Konjuh na Australian Openu do duple krune

A- A+

www.tennisworldusa.org

Izdvojeni članak

Ana Konjuh (15) osvojila Australian Open

Dubrovkinja Ana Konjuh (15) osvojila je juniorski Australian Open u singlu. Bila je bolja u finalu od Čehinje Katerine Siniakove, koju je savladala dva prema nula u setovima. Ovom pobjedom Ana je postala prva igračica svijeta u juniorskoj konkurenciji. Nakon osvajanja titule u parovima, svoju dominaciju u omladinskom tenisu Ana je potvrdila u pojedinačnoj kategoriji.

Mlada hrvatska tenisačica Ana Konjuh osvojila je Australian Open u juniorskoj kategoriji. Ova 15-godišnjakinja jučer je trijumfirala u parovima s partnericom Kanađankom Carol Zhao, a pobjedom u pojedinačnoj kategoriji, nametnula se kao jedna od najtalentiranijih svjetskih tenisačica. Od ponedjeljka Ana Konjuh bit će prva tenisačica svijeta u juniorskom uzrastu. Čehinju Katerinu Siniakovu u finalu je pobjedila s dva nula u setovima, 6:3 i 6:4.

Dubrovkinja je do titule izgubila samo jedan set, u polufinalu od Ruskinje Jelizavete Kuličkove. Osim nje do finala je pobjedila Australku Ellen Perez, Japanku Mami Adachi, Amerikanku Alexandru Kiick i Čehinju Barboru Krejcikovu.

– Osjećaj je neopisiv. Iskustvo, gužva, shvaćate, sve je to velika stvar. Ja sam se samo pokušala koncentrirati na svoju igru, a ne na publiku i ostale okolne stvari. Ja se nadam da ću se budućnosti, vratiti tu, rekla je skromna Ana nakon ove velike titule.

Impresivni niz Ane Konjuh se tako nastavio, budući da je osvojila krunu i u parovima s partnericom Kanađankom Carol Zhao. Još u prosincu osvojila je dva prestižna američka turnira Orange Bowl i Bradenton. Tada je ostvarila 12 pobjeda u 13 dana i najavila se kao jedna od konkurentica za sami svjetski vrh u juniorskoj kategoriji, tada još s 14 godina.

Do ovogodišnjeg nastupa u Australiji, najveći uspjeh na Grand Slam turnirima bio joj je plasman u finale parova prošle godine u Wimbledonu.