Pretraga

[Aplikacija tjedna] Praćenje menstrualnog ciklusa vrlo je važno, a ova aplikacija pomoći će vam u tome

A- A+

Flo Menstural & Period Tracker aplikacija je namijenjena za lakše praćenje ovulacije, mjesečnice, PMS-a i brojnih drugih tjelesnih procesa koji su vezani uz mensturalni ciklus. Aplikacija se besplatno može preuzeti na Googleovom Play Storeu i Appleovom App Storeu.

Foto: Unsplash

Praćenje menstrualnog ciklusa ne mora biti frustrirajući i naporan proces. Zahvaljujući pametnim telefonima i njihovim gotovo beskonačnim mogućnostima, napravljena je aplikacija koja će curama olakšati muke.

Iako zasigurno mnoge čitateljice već koriste neki oblik menstrualnog kalendara, mi smo se odlučili predstaviti Flo Menstrual & Period Tracker jer ima opcija na bacanje, a dizajn je poprilično suvremen i vizualno zadovoljavajuć.

Naime, kao što se može i pretpostaviti, aplikacija nudi detaljno praćenje menstrualnog ciklusa uz hrpetinu dodatnih detalja i informacija koje mogu pomoći da, primjerice, ostanete trudni ili da pak izbjegnete trudnoću, znajući kad su plodni dani.

Potrebno je, dakle, upisati neke osnovne informacije vezane uz ciklus, a aplikacija će za vas odraditi ostalo. Korisnici tako mogu vidjeti datum početka i duljinu mjesečnice, plodne dane, dan ovulacije, upisivati simptome PMS-a, intenzitet mjesečnice i još mnogo toga.

Screenshot: Flo

Flo također nudi i mogućnost praćenja nekih fitness značajki, pa tako korisnici mogu pratiti svoju težinu, unos vode, korake, fizičku aktivnost, seksualnu želju i raspoloženje. Zahvaljujući tim podacima, aplikacija će pomoću umjetne inteligencije preporučiti najbolje moguće savjete ili rješenja da se bolje osjećate.

Podrazumijeva se da Flo korisnicima šalje notifikacije upozorenja kada su u plodnim danima ili kad im uskoro stiže mjesečnica, a dobro je i što se pristup aplikaciji može ograničiti otiskom prsta ili sigurnosnim pinom. Za one koji žele prinovu, aplikacija također pruža savjete i kako najlakše zatrudnjeti, kao i praćenje razvitka bebe u trbuhu.

Screenshot: Flo

Share via
Copy link
Powered by Social Snap