Pretraga

[Aplikacija tjedna] Želite uštedjeti koju kunu? Ova besplatna aplikacija mogla bi vam pomoći u tome

A- A+

1Money, aplikacija je namijenjena onima koji bi htjeli dobiti veći uvid u svoje troškove, štednju te cjelokupni mjesečni budžet. Osnovna verzija, koja je usput sasvim dovoljna, besplatno je dostupna za preuzimanje na Googleovoj Trgovini Play.

Foto: srednja.hr

Studenti se sa svojim mjesečnim budžetom baš i ne mogu pohvaliti. Troškovi za hranu, režije, stanarinu i još štošta toga, često dovode do toga da se svaka kuna gleda. U tome bi mnogima mogla pomoći aplikacija 1Money, koja na jednostavan način omogućuje praćenje svih mjesečnih troškova.

Sučelje aplikacije na prvi se pogled doima pomalo kompliciranim, no kada se ‘ufurate’ vrlo je jednostavno za korištenje. U sredini početne stranice, odnosno odjeljka ‘Categories’, nalazi se krug u kojeg je za početak potrebno dodati novac koji trenutno imate na računu i u novčaniku.

Screenshot: 1Money

Novac se dodaje klikom na taj krug, potom odlaskom na ‘Salary’, pri čemu se otvara kućica za upisivanje prihoda. Novce je čak moguće rasporediti prema tome jesu li oni na kartici ili u ‘kešu’. Povratkom na odjeljak ‘Categories’, u besplatnoj su verziji aplikacije dostupne kategorije – Groceries, Restaurant, Leisure, Transport, Health, Family, Gifts i Shopping.

U svakoj od tih kategorija, mogu se izrađivati i potkategorije, pa tako, primjerice, za ‘Restaurant’ možete izraditi ‘Pića’, kako bi mogli vjerodostojnije upisati novac kojeg potrošite u kafiću ili izlascima. Troškovi se upisuju vrlo lako, samo je potrebno kliknuti na željenu kategoriju.

Screenshot: 1Money

Nakon dodavanja troškova, automatski se smanjuje prikaz ukupnog iznosa novca kojeg imate. Kako bi se lakše snašli, potrošeni je novac u središnjem krugu obojen crvenom bojom, dok je zarađeni iznos za taj mjesec zelene boje. Uz odjeljak ‘Categories’, našao se i onaj za provedene transakcije.

U tom odjeljku možete prema datumima vidjeti gdje i kada ste potrošili novac. Posljednji odjeljak ‘Overview’, pruža grafički prikaz potrošnje, što je vizualno lijepo, a usput i vrlo korisno za one koji baš i ne vole brojeve. Na koncu valja istaknuti da vam aplikacija svakoga dana, u zadano vrijeme, šalje podsjetnik da upišete vaše troškove za taj dan.

 

Share via
Copy link
Powered by Social Snap