Pretraga

Apple predstavio novi iOS 16: Pogledajte koje vas promjene očekuju

A- A+

Apple je na ovogodišnjem WWDC-u (Worldwide Developers Conference) predstavio brojne novitete, uključujući osvježeni MacBook Air, M2 čip te nove inačice njihovih operativnih sustava, među kojima se posebno istaknuo iOS 16.

Screenshot: Apple

Apple je WWDC 2022 otvorio kao i inače – novim detaljima o najnovijoj verziji njihovog mobilnog operativnog sustava, iOS-a 16.

Središte Appleovih ažuriranja u iOS-u 16, upravo je zaključani zaslon. Naime, korisnici iPhonea moći će prilagoditi svoj lock screen fontovima, bojama, widgetima koji se mogu prebacivati prelaskom prsta te novim, animiranim pozadinama.

Izdvojeni članak

Da nije bilo ovog uređaja, nikad ne bismo imali iPhone: Apple ga prestaje proizvoditi

Promjenu su dobile i notifikacije na zaključanom zaslonu, koje će se prikazivati drugačije. Umjesto da se gomilaju po ekranu, one će se ‘ukotrljati’ s njegovog dna, prema gore. Tu je i ‘live activities’ značajka za prikaz obavijesti povezanih s događajima kao što je, na primjer, vožnja Uberom ili praćenje neke utakmice.

Foto: Apple

Apple je s iOS-om 16 dodao mogućnost uređivanja tipfelera iz poslanih poruka, unsend opciju za one neugodne poruke koje niste htjeli poslati, i mogućnost označavanja poruke kao nepročitane. Uz to sve, u poruke stiže i SharePlay značajka.

Značajka za diktiranje poruka, Live Text, stiže na videozapise, dok će iCloud dobiti mogućnost dodavanja zajedničkih albuma za fotografije kojemu može pristupiti šest osoba. Nova verzija iOS-a bit će dostupna za iPhone 8 i novije modele ove jeseni.

Promjena je zaista mnogo, a sve ih možete vidjeti u videu na Appleovom YouTube kanalu.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap