Pretraga

Atletičarke iz Pule traže pomoć za odlazak na svjetsko srednjoškolsko prvenstvo u Kinu

A- A+

Učenice Gimnazije iz Pule prošle su godine na Državnom školskom športskom prvenstvu, za svega jedan bod izgubile titulu od Zagrepčanki iz Športske gimnazije. Zatim su državne pobjednice dobile poziv za sudjelovanje na Svjetskom školskom prvenstvu u Kini, no zbog velikih troškova Športska gimnazija je odustala od eventualnog odlaska i prepustila tu mogućnost Puležankama. Istranke su ukazanu priliku odlučile pokušati iskoristiti te skupljanjem novca pa i ovakvim javnim istupima otići u daleki Wuhan. Evo na koje sve načine pokušavaju skupiti iznos za put u Kinu.

Foto: privatna arhiva

Atletičarkama Gimnazije iz Pule, ukazala se prilika da kao drugoplasirane na Državnom školskom športskom prvenstvu odu u daleku Kinu na Svjetsko školsko atletsko prvenstvo. Iznos koji trebaju prikupiti je velikih 91 tisuću kuna, no one definitivno ne sjede skrštenih ruku.

Izdvojeni članak

Video: Pogledajte kako je izgledalo Državno prvenstvo u Poreču

Otvorile su Facebook grupu pod nazivom ‘Ateltičarke pulske gimnazije žele u Kinu’, koja je u samo tri dana skupila skoro 1 200 članova.

– Nekakav iznos je prikupljen, ali potrebno je još dosta da bi stigle do punog iznosa. Sakupljamo na načine da kucamo po vratima firmi, organizirana je i revija gdje je sav prikupljen novac išao nama.

Školski sportski savez nam je u pismu rekao da država i ministarstvo to ne mogu financirati, objasnila nam je Ivana Babić, jedna od atletičarki, koje se bore za odlazak na uistinu veliko sportsko natjecanje.

Bit svjetskih srednjoškolskih prvenstava je osim natjecanja i u razmjeni iskustava te promociji grada i države iz koje pojedini tim dolazi. Na tu kartu dijelom igraju i ove pulske gimnazijalke.

Izdvojeni članak

Povodom Državnog školskog športskog prvenstva u Poreču se okupilo 2000 srednjoškolaca

– Želimo da nam se pomogne i omogući ta prilika jer nam je užasno stalo da svoj rad i trud prezentiramo upravo tamo i da na neki način promoviramo našu državu, grad i županiju. Svaki dan treniramo s obzirom da se većina djevojka iz ekipe bavi atletikom i znamo da ćemo biti fizički i psihički spremne napraviti dobar rezultat ako nam se omogući prilika za to, rekla nam je Ivana.

Svjetsko prvenstvo je od 27. 6. do 2. 7. pa ostaje za vidjeti hoće li Puležanke uspjeti senzibilizirati javnost i potencijalne financijere te otići u Kinu.

– Mi svojom grupom na Facebooku želimo da što više ljudi vidi i sazna za ovu priliku, a o novcima, ako se javi zainteresirani, prvo moramo pričati s ovlaštenom osobom odnosno našom profesoricom ili ravnateljicom, zaključuje Ivana.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap