Pretraga

BBC snima dokumentarnu seriju koja će pratiti Gretu Thunberg u njezinoj borbi za klimu

A- A+

BBC Studio najavio je da će snimati dokumentarnu seriju o klimatskoj aktivistici Greti Thunberg. Ova tinejdžerica globalno je poznata zbog svojih govora na skupštinama UN-a i borbi za poboljšanje klime. Serija će ju pratiti na putovanju kroz različite zemlje u kojima Greta propagira svoje stavove te će između ostalog pratiti i njezino odrastanje.

Screenshot: YouTube;
Conservation International

Greta Thunberg postat će glavna akterica dokumentarne serije BBC-a, piše theguardian.com. Serija će pratiti švedsku aktivisticu na njezinim međunarodnim putovanjima, susretima sa svjetskim liderima i znanstvenicima, a istovremeno će pratiti i intimniji dio njezinog odrastanja u takvim uvjetima.

Izdvojeni članak

Greta Thunberg ponovno nominirana za Nobelovu nagradu: ‘Otvorila je oči političarima’

– Klimatske promjene su vjerojatno najvažniji problem naših života pa se čini pravo vrijeme za napraviti seriju koja istražuje činjenice i znanost iza ovog kompleksnog pitanja. Biti u mogućnosti raditi to s Gretom je izvanredna privilegija koja će pomoći da dobijemo insajderski uvid u to što znači biti globalna ikona i jedno od najpoznatijih lica na planeti, rekao je izvršni producent Rob Liddell, a prenosi spomenuti izvor.

Greta je prošle godine bila nominirana za Nobelovu nagradu za mir, a ponovno je nominirana i ove godine. Uz to, Time ju je proglasio osobom godine za 2019. Inače, Greta je postala poznata kada je počela štrajkati neodlaskom u školu zbog klime, a taj pokret se kasnije proširio na globalnoj razini.

 

BBC snima dokumentarnu seriju koja će pratiti Gretu Thunberg u njezinoj borbi za klimu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap