BBC snima dokumentarnu seriju koja će pratiti Gretu Thunberg u njezinoj borbi za klimu

BBC Studio najavio je da će snimati dokumentarnu seriju o klimatskoj aktivistici Greti Thunberg. Ova tinejdžerica globalno je poznata zbog svojih govora na skupštinama UN-a i borbi za poboljšanje klime. Serija će ju pratiti na putovanju kroz različite zemlje u kojima Greta propagira svoje stavove te će između ostalog pratiti i njezino odrastanje.

Screenshot: YouTube;
Conservation International

Greta Thunberg postat će glavna akterica dokumentarne serije BBC-a, piše theguardian.com. Serija će pratiti švedsku aktivisticu na njezinim međunarodnim putovanjima, susretima sa svjetskim liderima i znanstvenicima, a istovremeno će pratiti i intimniji dio njezinog odrastanja u takvim uvjetima.

Greta Thunberg ponovno nominirana za Nobelovu nagradu: 'Otvorila je oči političarima'

– Klimatske promjene su vjerojatno najvažniji problem naših života pa se čini pravo vrijeme za napraviti seriju koja istražuje činjenice i znanost iza ovog kompleksnog pitanja. Biti u mogućnosti raditi to s Gretom je izvanredna privilegija koja će pomoći da dobijemo insajderski uvid u to što znači biti globalna ikona i jedno od najpoznatijih lica na planeti, rekao je izvršni producent Rob Liddell, a prenosi spomenuti izvor.

Greta je prošle godine bila nominirana za Nobelovu nagradu za mir, a ponovno je nominirana i ove godine. Uz to, Time ju je proglasio osobom godine za 2019. Inače, Greta je postala poznata kada je počela štrajkati neodlaskom u školu zbog klime, a taj pokret se kasnije proširio na globalnoj razini.

 

One comment

  1. Siroto neuko izmanipulirano dijete. Iza svega se kriju interesi odredjenih krugova za enormnim bogacenjem.
    Ono sto sirota Gretica najvise napada CO2 kojeg je u cjelokupnoj zemljinoj atmosferi cijelih 0.03% dakle da se poveca i za 300% jos uvijek ce ga biti manje od 0,1% a to ni tada nemoze utijecati na globalno zatopljenje, tako barem tvrde znanstvenici koji poznaju cinjenice.

Odgovori