Pretraga

‘Beauty sleep’ je beskoristan, starenje tijekom dana je problem

A- A+

Vjerojatno ste i vi među onima koji misle da će im lice izgledati svježije i mlađe zbog nečega što se popularno naziva ‘beauty sleep’. No radi se o zabludi, jer ‘beauty sleep’ kao metoda očuvanja ljepote kao i mladenačkog izgleda potpuno je beskorisna. Problem je u starenju lica tijekom dana na koje ne utječu sati sna.

celebrityhairstylez.com

Je li ‘beauty sleep’ mit ili učinkovita metoda očuvanja mladolikog i svježeg lica? Sigurno ste si bar jednom postavili ovo pitanje, a odgovor glasi da je ‘beauty sleep’ mit jer ljepotu i mladolikost našeg lica ugrožava starenje tijekom dana, piše Moda.hr.

Izdvojeni članak

‘Ljuto’ lice dalje će vas odvesti: Vide ga kao znak snage

Mada se ujutro, nakon više sati sna, osjećamo svježe i odmornije, prema novim istraživanjima naše lice najviše trpi tijekom dana jer dnevni sati ostavljaju tragove koje primijetimo tek navečer. U večernjim satima naše crte lica su izraženije, bore su sve dublje, a vidljivi su podočnjaci, natečenost te tamne mrlje. Navedeno su simptomi starenja tijekom dana, a nakon nekoliko godina posljedice su sve vidljivije. Posebice su prisutne kod žena starijih od 45 godina.

Istraživanje koje je proveo laboratorij Vichy dovelo je do rezultata koji pokazuju kako polovica žena smatra da u večernjim satima izgledaju starije nego ujutro. Većina ih primjećuje dublje bore na području oko nosa, umoran ten, obješenu kožu te izraženije sitne bore oko usta.

Većina ih misli i da im koža najsvježije te mladoliko izgleda u jutarnjim satima, dok navečer čak i kad nisu umorne, izgledaju starije. Stoga se sa starenjem tijekom dana treba boriti na drugačiji način, jer ‘beauty sleep’ u tim situacijama ne pomaže.

‘Beauty sleep’ je beskoristan, starenje tijekom dana je problem
Share via
Copy link
Powered by Social Snap