Pretraga

Bendovi s užasnim imenima

A- A+

Mnogi svjetski bendovi imaju čudna imena pa se brojni fanovi pitaju kako su došli na ideju izabrati upravo taj naziv i što on uopće znači. Dok se neki potrude i smisle nešto što vrlo brzo ulazi u uho, drugi vas svojom inspirativnim nazivima tjeraju u očaj. Pogledajte popis svjetskih grupa i izvođača koji imaju užasna, besmislena ili potpun nejasna imena.

Svaki bend ima posebnu priču o tome kako su članovi smislili svoj naziv, tko ih je inspirirao ili čiji su prijedlog usvojili. Najčešće je riječ o nekoj šaljivoj priči, no pojedine grupe i izvođači imaju potpuno besmislene ili pak užasne nazive zbog kojih mnogi fanovi razbijaju glavu zašto su baš to im izabrali.

Limp Bizkit

Američki nu metal sastav iz Jacksonvilla, Limp Bizkit, osnovan je 1995. godine, a prošle je godine pokrenuta priča kako se popularna petorka razilazi, što je ipak gitarist Wes Borland demantirao na Twitteru. Izgleda da će bend s najbesmislenijim imenom još uvijek uveseljavati svoje fanove novim hitovima.

Anal Cunt

Seth Putnam je 1988. godine osnovao grupu pod nazivom Anal Cunt, a do tog naziva je došao jer je želio dobiti najgluplje i najuvredljivije moguće ime. Američki grindcore sastav još je bio poznat kao AxCx ili A.C., zbog cenzure, te su se raspali 2011. godine nakon smrti frontmena Putnama.

DeadMau5

Kanađanin Joel Thomas Zimmerman je glazbeni producent i DJ poznatiji kao DeadMau5. Osim što je izabrao jako čudan, ili odvratan naziv, pojedinci ga ne znaju ni izgovoriti pa se zna dogoditi da ga čitaju kao ‘Deadmau Five’.

The Who

Londonka rock grupa The Who osnovana je 1964. godine koja je postala poznata po svojim nastupima na kojima su redovno uništavali i razbijali opremu i instrumente. Glase za jednu od najutjecajnijih i najuspješnijih grupa 60-ih godina. Magazin Rolling Stone ih je uvrstio na 29. mjesto svoje liste 100 najvećih umjetnika svih vremena, a VH1 na ljestvici istih na 13. mjesto.

Toad The Wet Sprocket

Toad The Wet Sprocket je američki alternativni rock bend koji je osnovan 1986. godine, a inspiraciju za naziv su pronašli u smiješnom skeču britanske komedijske grupe Monty Python pod nazivom ‘Rock Notes’. Bend se nakon četverogodišnje pauze ponovno okupio 2002. godine.