Pretraga

Besplatna radionica: Nauči kako od HNK napraviti portret nove galaksije

A- A+

Dizajner svjetla i primijenjeni umjetnik Ivan Lušičić Liik održat će besplatne radionice 3D mappinga za srednjoškolce. Radionice su besplatne, no kako primaju samo sedam polaznika savjetujemo vam da se javite čim prije.

obrada: Ivan Lušičić LIIK

Zamisli od HNK napraviti portret nove galaksije, od Cibone dizalo do mjeseca ili od Arene trkalište intergalaktičkih jahača…

Tim riječima dizajner svjetla i primijenjeni umjetnik Ivan Lušičić Liik poziva srednjoškolce na radionicu 3D mappinga.

Centar za kulturu i projekt SuKultura u Novom Zagrebu organizirali su projekt Akcija za trg za revitalizaciju zaboravljenog remetinečkog Trga narodne zaštite koji je pretvoren u parkiralište.

– Akcijama i aktivnostima s građanima namjeravamo vratiti zajednicu u kvart i spojiti ih u vremena kada smo razdvojeni, kaže Igor Jurilj, stručni suradnik Centra za kulturu Novi Zagreb.

U sklopu akcije održat će se petodnevna radionica Guerilla VJ-ing: 3D mapping pod vodstvom umjetnika Ivana Lušičića Liik, koji će besplatno podučavati srednjoškolce o vizualnim intervencijama i mogućnostima primjene svjetla kao instrumenta na arhitekturu.

– Cilj je radionice prikazati mogućnosti računalnih softvera i projektora u procesima miksanja slika i animacija koje se događaju istovremeno s prikazom u javnom, i tako, stvarnom vremenu, pojašnjavaju.

Radionice su besplatne, a održavat će se od 11. do 15. rujna u Centru za kulturu Novi Zagreb. Ipak, broj mjesta ograničen je na sedam pa se potrebno prijaviti.

Prijave se primaju na e-mail projektsukultura@gmail.com s naznakom ‘PRIJAVA NA RADIONICU’ u naslovu mejla.

Besplatna radionica: Nauči kako od HNK napraviti portret nove galaksije
Share via
Copy link
Powered by Social Snap