Pretraga

Besplatno se obrazuj iz udobnosti vlastitog doma

A- A+

Massive open online course, poznatiji kao MOOC, najnoviji je trend učenja putem interneta. Ovakvi tečajevi su uglavnom potpuno besplatni i namijenjeni korisnicima diljem svijeta. Jednostavnim klikom miša možete iz svojih fotelja učiti od renomiranih stručnjaka s najelitnijih svjetskih sveučilišta. 

tristanverboven.wordpress.com

Dok mnogi vide opasnost u ovakvom načinu demokratizacije obrazovanja, drugi, pak, smatraju da nam internetska era široko otvara vrata po pitanju osobnog napretka. Potrebno je samo poznavati engleski jezik, odabrati željeni online tečaj i iz udobnosti vlastitoga doma steći odabrani cetifikat.

Donosimo vam listu od deset elitnih svjetskih sveučilišta koja nude besplatno usavršavanje putem interneta.

Izdvojeni članak

Obrat u nalazima istraživanja: Internet ne škodi mladim umovima

Udemy free courses 

Nudi tečajeve na preko deset svjetskih jezika u kojima svi koji to žele mogu s lakoćom učiti od brojnih svjetskih stručnjaka. Njihove edukacije su u skroz besplatne te ih pohađa preko sto milijuna studenata u sto i devedeset zemalja. Ovdje možete pronaći široki izbor tema, od svijeta biznisa i marketinga, preko glazbe i sporta pa sve do joge.

iTunesU Free Courses

Ova besplatna Appleova aplikacija studentima omogućuje da na jednom mjestu imaju pristup željenim materijalima koje potom mogu direktno koristiti na svojim iPadima. Jednostavno spajanje na WiFi omogućuje brzo skidanje audio i video uradaka i ostavlja prostora da se tempo učenja prilagodi našem slobodnom vremenu.

Stanford Free Course

Karakterizira ga veliki broj raznovrsnih predavanja među kojima se posebno ističe ono o umjetnoj inteligenciji, koje je je do sada pohađalo oko sto i šezdeset tisuća stranih interesanata.

Izdvojeni članak

Riječki student napravio stranicu za online učenje koju koristi cijeli svijet

UC Berkley Free Courses

Usavršavanja iz područja biologije, fizike i kemije samo su neka od ponuđenih za koje možete dobiti besplatna audio i video ostvarenja. Štoviše, uz malo sreće svoje znanje možete obogatiti i učeći direktno od nobelovaca, kojih Berkley ima čak sedmero.

MIT Free Courses 

Ako želite proširiti gradivo iz poslovne analitike i programiranja, onda je ovo pravo mjesto za vas. Zgodno je za istaknuti da su materijali baš svih tečajeva koje ovo sveučilište nudi dostupni online te su spremni za korištenje kada to vama odgovara.

Duke Free Courses 

Svi ponuđeni tečajevi dostupni su na iTunesu, a sadržaj je moguće skidati dvadeset i četiri sata, sedam dana u tjednu. Ideja vodilja je ta da se svima omogući jednostavna potraga i konzumacija informacija na isti način na koji ljudi svakodnevno slušaju glazbu i gledaju filmove putem interneta.

Izdvojeni članak

Ovako ćete učenje učiniti ugodnijim

Harward Free Courses 

Za apliciranje vam nije potreban prijemni ispit, a edukacije se održavaju tri puta godišnje, u proljeće i jesen, te jedna intenzivnijeg tempa u siječnju. Osim toga, nudi vam se mogućnost slušanja i polaganja preko šesto večernjih i online tečajeva po pristojnim cijenama

UCLA Free Courses 

Smješteno na Zapadnoj obali Amerike UCLA se nalazi među top deset najboljih sveučilišta u SAD-u, ali i svijetu. Pokazujete li sklonosti ka umjetničkom izražavanju, ovdje ćete pronaći čak preko dvjesto i dvadeset različitih online programa za pisanje.

Yale Free Courses 

Svi koji su željni proširiti svoje postojeće znanje mogu pristupiti audio, video ili tekstualnim verzijama kolegija koje sveučilište Yale nudi. Želite li isplativo uložiti u svoje obrazovanje svakako si priuštite tečajeve s diplomom po završetku i tako postanite konkurentniji na tržišu rada.

Carnegie Mellon Free Courses 

Glavna odlika usavršavanja ovoga tipa je stalni feedback koji dobivate tijekom procesa učenja. Programi su u potpunosti prilagođeni potrebama korisnika te gradivo jednako uspješno mogu usvojiti i pojedinci koji inače uče sporije.

Copy link
Powered by Social Snap