Pretraga

Bez škole nema zanata: Pogledajte radove učenika ugostitelja na natjecanju za mlade barmene

A- A+

Učenici iz cijele Hrvatske i iz inozemstva koji se školuju za ugostitelje sudjelovali su na natjecanju Junior Barem Cup u Zagrebu. Natjecanje je to treće po redu na kojemu mladi konobari i barmeni moraju pokazati svoje znanje u tri kategorije – duga barska mješavina, kratka barska mješavina i flair, a u tekstu pogledajte kako su izgledala pića i koje škole su osvojile prva tri mjesta.

kokteli na junior barmen cupu

Junior Barmen Cup u Zagrebu | Foto: Srednja škola Stjepana Sulimanca, Pitomača

Treći put za redom održalo se natjecanje za učenike ugostitelje, ali i za učenike iz inozemstva – Junior Barmen Cup u prostorima Ugostiteljsko-turističkog učilišta u Zagrebu. Na natjecanju u pripremi barskih mješavina sudjelovale su 22 škole iz cijele Hrvatske i pet škola iz inozemstva i to u tri kategorije – duga barska mješavina, kratka barska mješavina i flair.

– Naša učenica Tea Deskar osvojila je treće mjesto u kategoriji duga barska mješavina. Uz samo natjecanje održale su se radionice, razne prezentacije, stručni skup te sajam ugostiteljstva. Radionice, sajam i natjecanje zamišljeni su tako da sudjeluju škole iz Hrvatske te škole gosti iz regije s ciljem razmjene iskustava u obrazovanju, upoznavanjem vrhunskih stručnjaka iz područja barskog poslovanja, upoznavanja pića, začina, voća, barske opreme te mogućnošću zapošljavanja učenika nakon završene srednje škole, objavili su na Facebooku iz Srednje škola Stjepana Sulimanca iz Pitomače.

Sveukupno se natjecalo oko 50 mladih konobara i barmena, a učenica trećeg razreda Maja Putar iz Strukovne škole Virovitica osvojila je drugo mjesto u kategoriji kratka barska mješavina, a učenici Rafael Furač i Leut Brnadić iz Trgovačko-ugostiteljske škole iz Karlovca, koji su se natjecali u pripremi duge i kratke barske mješavine, osvojili su prvo mjesto za najbolju kreaciju.

kokteli na junior barmen cupu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap