Pretraga

Boksački šampion održao predavanje splitskim studentima: ‘Svako razočarenje bi mi na kraju donijelo novu snagu’

A- A+

Proslavljeni talijanski boksač Roberto Cammarelle je u petak, 21. listopada, splitskim studentima održao predavanje u amfiteatru Kineziološkog fakulteta. Trostruki osvajač Olimpijskih medalja i dvostruki svjetski prvak u superteškoj kategoriji je u svom izlaganju pričao o svojoj bogatoj sportskoj karijeri i zanimljivim iskustvima za vrijeme treninga i natjecanja.

roberto cammarelle

Foto: Sveučilište u Splitu

Legendarni talijanski boksač, dobitnik brojnih medalja uključujući Olimpijsko zlato Roberto Cammarelle održao je predavanje splitskim studentima. Predavanje je održao u amfiteatru Kineziloškog fakulteta, a studentima je pričao o svojoj bogatoj sportskoj karijeri i zanimljivim iskustvima za vrijeme treninga i natjecanja.

Bogata sportska karijera

Predavanje je organizirao Kineziološki fakultet u suradnji s Hrvatskim boksačkim savezom. Predavanju su prisustvovali Damir Sekulić, dekan KIF-a, Mladen Mikolčević, podpredsjednik Hrvatskog boksačkog saveza i član nacionalne komisije svjetske boksačke federacije IBA-e, Jurica Runtić, predsjednik nadzornog odbora Hrvatskog boksačkog saveza i direktor marketinške komisije svjetske boksačke federacije IBA-e, Antonio Kuzmanić, dogradonačelnik Grada Splita, Maja Medić,  počasna konzulica Republike Italije u Splitu, Michele i Carmine Cirillo, treneri talijanske boksačke reprezentacije.

Trostruki osvajač Olimpijskih medalja i dvostruki svjetski prvak u superteškoj kategoriji Roberto Cammarelle je u svom izlaganju pričao o svojoj bogatoj sportskoj karijeri i zanimljivim iskustvima za vrijeme treninga i natjecanja.

– Rođen sam 1980. godine u Milanu, a porijekom sam s juga Italije. Već kao dječak od 11 godina bio sam visok 170 cm i težak 72 kilograma pa su me roditelji htjeli upisati na neku sportsku aktivnost. Slučajnost je bila da nam je obiteljski prijatelj bio boksački trener te smo tako moj stariji brat i ja krenuli s boksom. Imao sam cilj da budem dobar tehničar kao najbolji boksač svih vremena Muhammad Ali i bogat kao Mike Tyson, ispričao je Cammarelle.

Izdvojeni članak

[FOTO] Mlada Ukrajinka održala izložbu u Zagrebu: Fotografijama ispričala svoj ‘Put prema doma’

Niz priznanja

Već s 14 godina započeo je s natjecanjima i odmah je osvojio državno prvenstvo. Za sebe je rekao da mu je boks bio sudbina, a životni san biti olimpijski šampion. Na tom putu, kako je ispričao, nije bilo nimalo lako zbog ozljeda kralježnice, ali iako je bio na domak odustajanju nije se, kaže, nikad predao.

– Svako razočarenje bi mi na kraju donijelo novu snagu, da još jače treniram i trudim se jer zapravo nikad nisam odustao od svojih snova, poručio je.

Roberto Cammarelle nosi impresivni niz medalja s najvećih natjecanja. Godinama je vladao svjetskom superteškom kategorijom – uz olimpijsko zlato (Peking 2008) osvojio je srebrnu medalju na OI u Londonu 2012. godine, te broncu na Igrama u Ateni 2004. godine. Uz dva naslova svjetskog prvaka osvojio je i dvije bronce na svjetskim prvenstvima, te tri srebrne medalje na europskim prvenstvima. Trostruki je i prvak Mediterana. Direktor je boksačkih selekcija Italije, a od 2017. godine član je Vijeća Talijanskog olimpijskog odbora (CONI).

Copy link
Powered by Social Snap