Pretraga

Bolje ikad, nego nikad: Dobio diplomu tek nakon 60 godina jer nije htio platiti zakasninu u knjižnici

A- A+

Ted Sams iz Kalifornije trebao je dobiti svoju srednjoškolsku diplomu još 1962. godine, no tada nije htio platiti zakasninu u knjižnici od otprilike 33 kune. Konačno ju je dobio 60 godina kasnije i to na svečanoj dodjeli s ovogodišnjom generacijom.

Foto: Unsplash

Ted Sams, 78-godišnji muškarac iz Kalifornije konačno je dobio diplomu iz srednje škole i to 60 godina nakon što ju je završio. Kako penosi People, razlog zašto je toliko dugo čekao na diplomu je dosta bizaran. Naime, kada ju je 1962. godine trebao podići u školi, rekli su mu da ju ne može dobiti jer nije platio zakasninu u knjižnici od otprilike 33 kune.

– Moje nevolje su počele kada sam bio suspendiran pet dana prije kraja školske godine jer sam se previše opustio i radio gluposti. Zbog toga sam propustio i važan ispit, no položio sam ga naknadno još tog ljeta. Kada sam sav sretan, jer su moje muke napokon gotove, došao u školu po diplomu, rekli su mi da imam dug i da ne mogu dobiti diplomu dok to ne podmirim. Rekao sam sebi ‘Ma zaboravi’ i otišao, ispričao je Ted za People.

Izdvojeni članak
diploma

Fotkala se s diplomom i to objavila na društvenim mrežama, profesor ju prijavio: Tvrdi da uopće nije diplomirala

Svojoj djeci i unucima ispričao je kako je zbog 33 kune, odnosno tadašnjih 4.80 dolara, ostao bez svoje diplome te kako zbog toga žali cijeli život. Ganuti tom pričom, unuci su nazvali školu kako bi vidjeli može li njihov djed nekako dobiti diplomu.

– U školi su i 60 godina kasnije znali za tu priču jer ju je ravnatelj svima ispričao. Nevjerojatno je vidjeti ga na toj pozornici, svima nam je bilo emotivno kada su mu svi u publici zapljeskali kada su mu dodijelili diplomu, ispričali su Tedovi unuci za People.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap