Pretraga

Botanički vrt PMF-a dobio veliko priznanje: Proglašen je jednim najljepših parkova i vrtova na svijetu

A- A+

Tvrtka HouseFresh pregledala je sve recenzije na TripAdvisoru za gotovo 1.000 vrtova te su napravili listu najljepših parkova i vrtova na svijetu. Uz neke poznate svjetske lokacije, na listi se našao i Botanički vrt Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu.

Foto: Botanički vrt biološkog odsjeka PMF-a

Botanički vrt Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu, uvršten je na listu najljepših parkova i vrtova na svijetu, pokazuje istraživanje tvrtke HouseFresh.

Naime, HouseFresh je pregledao sve recenzije na TripAdvisoru za gotovo 1.000 vrtova u svijetu, izbrojali su koliko je puta svaki od njih opisan kao ‘prekrasan’ te je složio listu onih najljepših. Na prvom se mjestu našao Vrt uz zaljev u središnjoj regiji Singapura, dok se Botanički vrt PMF-a našao na 69. mjestu.

Drugi na listi je Jardin Majorelle vrt u Maroku, a slijede ga Luksemburški vrt u Parizu, Pustinjski botanički vrt u Arizoni, Botanički vrt u Singapuru, Vrtovi Butchart u Kanadi, Kings Park i Kraljevski botanički vrt u Australiji, Tivoli vrtovi u Danskoj te Bostonski javni vrt u Massachusettsu.

Cjelokupnu listu najljepših vrtova i parkova možete pogledati na sljedećoj poveznici.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap