Pretraga

Brutalna prilika za vikend izlet: Naš nacionalni park časti sve posjetitelje besplatnim ulazom

A- A+

Za sve koji planiraju otići na izlet ovog vikenda – dobre vijesti, jedan naš nacionalni park nudi besplatne sate prirode i društva. Naime, povodom 35. rođendana Nacionalni park Krka poklanja besplatna ulaz svim posjetiteljima.

Screenshot: YouTube

Od petka 24. siječnja pa sve do nedjelje, 26. siječnja, povodom 35. rođendana Nacionalni park Krka daruje posjetiteljima i zaljubljenicima u prirodu besplatan ulaz u park.

Izdvojeni članak

Nacionalni park Paklenica slavi rođendan i daruje besplatan ulaz svim posjetiteljima

Jedan od najmlađih hrvatskih nacionalnih parkova proglašen je 1985. godine kako bi se zaštitile iznimne prirodne vrijednosti i bogata kulturnopovijesna baština koje se isprepliću u kršu. Sa svojih trideset i pet, Nacionalni park Krka u najboljim je godinama: dovoljno zreo da zna što želi i kojim putom ići, u punoj snazi i produktivnosti, a još uvijek mlad i pun poleta. U proteklih tridesetak godina Javna ustanova Nacionalni park Krka definirala je i učvrstila svoja načela, koja se temelje na zaštiti prirode, održivom razvoju i edukaciji. Važno nam je da prirodni sklad sačuvamo za buduće generacije i razvijamo se u skladu sa zahtjevima modernog vremena i potrebama drevne rijeke, priopćili su iz Nacionalnog parka.

Dodaju,  edukacija je jedna temeljnih zadaća Krke, sadržana u svakom projektu koji kao ustanova provode, s posebnim naglaskom na rad s djecom.

– Zato smo počašćeni posebnim darom rođendanskom danu koji pripremaju djeca dramsko-scenske skupine DV Smilje i PO Šibenski tići koja će, u povodu 35. rođendana Nacionalnog parka Krka, 23. siječnja 2020. u 17:30 u Gradskoj knjižnici ‘Juraj Šižgorić’ u Šibeniku izvesti lutkarsku predstavu Mali čuvari prirode te predstaviti lutke izrađene prema likovima iz istoimene slikovnice koju je JU ‘NP Krka’ predstavila prošle godine, poručili su iz Nacionalnog parka Krka.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap