Pretraga

Budite spremni za ljeto koje dolazi: Ovi tipovi kupaćih bit će popularni u 2021.

A- A+

Bilo da pratite modu i trendove ili ne, složit ćete se da je kupovina odjeće stresan posao. Nije samo problem u tome što morate naći nešto što vam se sviđa, već i nešto što postoji u vašoj veličini, ali i vaš broj. Naravno, najviše ćete se napatiti kada su u pitanju traperice i – kupaći kostimi!

foto: Pexels; Andrea Piacquadio

Pronaći dobar kupaći je zaista teško. Od toga da je potrebno pogoditi model i boju, pa do toga da je skoro pa nemoguće sakriti sve što biste željeli sakriti… jer kupaći je tu da više otkriva, nego pokriva. O tome zašto se ne bi trebali sramiti svojega tijela smo već pisali (i nastavit ćemo!), ali to nije današnja tema.

U ovom ćemo tekstu probati pomoći s traženjem kratkoročnog rješenja problema, a to jest, pronaći kupaći u kojem se osjećate dobro. Kako biste to uspjeli, prije svega je potrebno da se pripremite na jako puno vremena u kabinama, možda koju suzu i puno smrskanih nada. Osim toga, poželjno bi bilo da znate što želite, barem otprilike.

Kad kažemo ‘što želite’, ne mislimo na ono što ste vi u svojoj glavi zamislili, već na ono što je realna mogućnost. S obzirom na to da se u dućanima većinski nalazi ono što diktiraju trendovi, najpametnije je upravo njih proučiti – i tu mi dolazimo. Donosimo popis ovogodišnjih trendova, kako piše i Harper’s Bazar.

Šljokice i glamur

Teško je reći da ljeto nije vrijeme za šljokice, no nikada ih niste toliko vidjeli, koliko ćete i ove godine na plaži. Iako ste na plaži naviknuli možda vidjeti više prirodan izgled (pogotovo što se tiče šminke), ove godine je situacija nešto drugačija. Više je – više! Velik i upadljiv nakit, jarka šminka i metalik kupaći kostimi su pun pogodak.

Naravno, ne morate se svaki dan tako sređivati, no u redu je znati da se možete tako pojaviti na plaži i nećete biti dežuran čudak. Napokon i vi možete izgledati kao da ste upravo sišli s neke piste. Taj look ćete najlakše postići tako što ćete se odlučiti na jednostavan kupaći, ali metalik uzorka!

Vezice i vezice

Ovaj trend ste već viđali na društvenim mrežama, a moguće i uživo – ove godine se vraća jači no ikada. Ono što je dobro jest što je riječ o modelu, a ne o uzorku. To otprilike znači da ovisno o tome jeste li više raspoloženi za cvjetiće ili leopard uzorak, vrlo vjerojatno ćete pronaći obje opcije. I obje će vam odlično stajati.

Fora s ovim trendom jest što se jako lako može preslikati i na vaše stare kupaće. Ako doma imate kupaći na ‘trokutiće’, vrlo je lako moguće da ćete uspjeti zavezati kupaći ‘ispred’ i tako dobiti ovaj efekt. U svakom slučaju, ima li smisla? I ne baš pretjerano. No, izgleda li dobro? Apsolutno da.

Rebrasto

Većina kupaćih je napravljena od običnog i jednostavnog materijala, ali to nam nije dovoljno. U posljednje vrijeme su sve popularniji ‘rebrasti’ materijali – viđamo ih u obliku majica, haljina, suknji, a sada i kupaćih kostima. Veliki je plus to što su u pitanju elastični materijali, pa onda uspiju sve još dodatno nekako i stisnuti.

Ovaj materijal je odličan ako se želite odvažiti na kupovinu jednodijelnog kupaćeg kostima, ali izgledat će jednako dobro i u dvodijelnoj opciji. Tekstura će najviše doći do izražaja ako se odlučite na ‘banana’ gornji dio.

Izrezano

Kupaći kostimi su sami po sebi takvi da sve otkrivaju, htjeli vi to ili ne. No, naravno da se mora ići korak dalje i onda to malo tkanine što postoji, izrezati. Nećemo se lagati, riječ je o kostimima koji vrlo često odlično izgledaju i lijepo naglase sve što se naglasiti želi. Ali, s druge strane…mogu biti vrlo nezgodni.

To su kupaći kostimi u kojima nije najpametnija odluka leći i sunčati se – želite li zaista da na kraju ljeta imate poseban uzorak tamnjenja? Često su i nespretni za plivanje, pa se da zaključiti da ih je najbolje nositi pred kamerom. Ili u hladu, dok ispijate ledenu kavu u obližnjem kafiću. Idila!

Krugovi

Moda šezdesetih i sedamdesetih godina je već neko vrijeme aktualna, a ove godine se je napokon dotaknula i kupaćih kostima. Ne brinite, ne vraćaju se u modu modeli koji su se tada nosili, već motivi. Jedan od glavnih motiva tog vremena je – krug. Dakle, dokle god uspijevate ubaciti u look jedan krug, na dobrom ste putu.

Ako niste raspoloženi za doslovne krugove po svojem kupaćem, možete se odlučiti i na ove suptilnije opcije, koje će možda biti i još efektnije. Samo pripazite da ne kupite nešto s plastičnom kopčom, koja se onda može bilo kada, vrlo lako i razbiti…

 

Share via
Copy link
Powered by Social Snap