Pretraga

Bura oko kontroverzne epizode Potjere se ne stišava: Javila se natjecateljica i iznijela svoju stranu priče

A- A+

Popriličnu buru u javnosti izazvala je epizoda HRT-ova kviza Potjera, koja se emitirala u srijedu. Tročlana ekipa u završnu je potjeru ušla sa 191.000 kuna, a natjecatelji su u svom krugu odgovore sakupili 11 točnih odgovora. Red za odgovaranje došao je na lovca Kotigu, koji je u trenutku kada mu je do kraja ostala minuta i 20 sekundi imao nula točnih odgovora. U tom trenu snimanje je prekinuto te je završni krug sniman drugi puta. Tada su natjecatelji sakupili 13 točnih, no Kotiga ih je uspio stići. O čitavoj se situaciji očitovala i natjecateljica Vanessa, koja poručuje kako ne misli da je HRT imao namjeru oštetiti natjecatelje.

Screenshot: HTV

Kako je doznao portal Index.hr, epizoda Potjere koja se emitirala u srijedu snimala se satima, a završna potjera snimljena je čak dva puta.

Izdvojeni članak

Snimanje završne potjere prekinuto te ekipa ostala bez 191.000 kuna: HRT dao prilično neuvjerljivo objašnjenje

U trenucima kada su natjecatelji imali 11 koraka prednosti, lovac je minutu i dvadeset prije kraja svog kruga imao nula točnih odgovora. Snimanje je prekinuto. U drugom pokušaju, ekipa je skupila 13 odgovora, no Kotiga ih je uspio stići, iako se u pojedinim momentima činilo da ima moralnu dilemu, budući da je bespotrebno odugovlačio prilikom odgovora, na što je čak i Tarik reagirao.

O čitavoj situaciji nakon medijskih natpisa očitovala se i jedna od natjecatelja, Vanessa, koja tvrdi da je tijekom čitavog snimanja bilo problema, ali nikako ne misli da je HRT namjerno oštetio natjecatelje.

– Kad već pitate svi, žao mi je vidjeti toliko ljudi u komentarima da se sad gnušaju nad Potjerom jer oni sve znaju i vide kako je namješteno. Je pokralo nas je, mislim da nije namjerno. Zeznuli su nas brutalno jer se očito radilo u uvjetima u kojima se nije moglo raditi, što oni sami nisu na vrijeme procijenili. Problema je bilo stalno, tokom cijelog snimanja, a nekako sumnjam da su nas pogledali i zaključili da ćemo skupiti veliku cifru pa glumili od samog početka snimanja da bi nas poslije zeznuli. Tariku i Kotigi je bilo dosta neugodno, a meni nije ugodno što sam baš ja u epizodi zbog koje se ovoliko pljuje Potjeru. Jako ružno je ispalo, nisam ni ja sretna, ali ne mislim da su ovo napravili namjerno. Sad neće više ništa pomoći, a HRT će valjda ubuduće puno više provjeriti studio i režiju prije nego krenu snimati, poručuje Vanessa putem Facebooka.

Screenshot: Facebook

 

Podsjetimo, jedini trag da se nešto događalo prije viđene potjere bila je Kotigina rečenica: ‘Mogli ste imati 11.’ S HRT-a su kazali kako je završna potjera snimana ponovno zbog tehničkih problema zbog kojih je lovčeva potjeda bila prekinuta nekoliko puta, a vrijeme je bilo nemoguće rekonstruirati pa je donesena odluka o ponovnom snimanju, kada su i timu i lovcu osigurani jednaki uvjeti natjecanja.

Ponavljanje snimanja jest u skladu s pravilima kviza, a s HRT-a tvrde kako su natjecatelji s time i bili upoznati.

– Hrvatska radiotelevizija ne komentira hipotetske situacije te vjeruje kako će ekipa vrsnih znalaca poput sudionika spomenute emisije svoj put prema pobjedi imati mogućnost pronaći u nekoj od sljedećih emisija, njihov je odgovor na pitanje kako komentiraju optužbe da je ekipa oštećena za 191.000 kuna.

Bura oko kontroverzne epizode Potjere se ne stišava: Javila se natjecateljica i iznijela svoju stranu priče
Share via
Copy link
Powered by Social Snap