Pretraga

Četiri Hrvata među 100 najvećih inovatora prema Googleu

A- A+

Google je objavio rezultate godišnjeg izbora New Europe 100 Challengers. Među 100 inovatora koji pokreću promjene u istočnoj i jugoistočnoj Europi ušla su i četiri inovatora iz Hrvatske, Valent Turković, Matija Kopić, Miroslav Vranković i Jan Jilek.

Flickr

Izdvojeni članak

Međunarodni seminar mladih inovatora u turizmu i ugostiteljstvu održan u Zadru

New Europe 100 Challengers godišnji je Googleov izbor projekata koji potiču pozitivne promjene, pokušavaju korištenjem novih tehnologija pružiti pomoć onima kojima je potrebna, te pokušavaju pronaći inovativna rješenja za probleme na području poslovanja, znanosti, kulture, društvene aktivnosti i politike. Čast da među uđu u 100 izabranih projekata dobili su i četiri Hrvata.

Miroslav Vranković pokretač je startupa E-glas, koji proizvodi sofware koji pomaže osobama s invaliditetom da upravljaju različitim elektroničkim uređajima glasom.

Matija Kopić vlasnik je tvrtke Farmeron koja razvije aplikacije za praćenje produktivnosti stoke na farmama. Farmeronove aplikacije na uspjeh su naišle i preko bare, u SAD-u i Južnoj Americi. 

Jan Jilek pokretač je inicijative 1000startups.eu, koja za cilj ima strukturne reforme europske startup infrastrukture, dok je Valent Turković pokrenuo ‘Otvorenu mrežu’, koja omogućuje besplatan internet izbjeglicama. 

Četiri Hrvata među 100 najvećih inovatora prema Googleu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap