Pretraga

Četiri tipa aplikacija koje svaki student treba imati

A- A+

Nećete razviti dobre navike samo zato jer koristite aplikacije, no možete ih koristiti kako bi svoj život studenta učinili što jednostavnijim. S količinom odgovornosti koje imate tijekom studija, potrebni su vam pravi alati kako bi vam pomogli kroz dan, od buđenja pa do lijeganja u krevet. Donosimo koje su to aplikacije koje bi dobro došle svakom studentu.

Dok pametni telefoni i aplikacije nisu postojali, ljudi su također završavali fakultete, no zašto ne biste iskoristili alate koji vam se nude kako biste studiranje i studentski život sebi učinili što lakšim i jednostavnijim? Hack College donosi četiri tipa aplikacija od kojih velike koristi može imati svaki student.

Izdvojeni članak

Ovo su temeljne aplikacije koje svaki vlasnik smartphonea mora imati

Aplikacije za cikluse spavanja

Osiguravanje dovoljno kvalitetnog sna je jedna od najboljih stvari koji možete učiniti za sebe kao studenta. Za razumijevanje kako što efikasnije spavati i probuditi se odmorni ponekad je potrebna pomoć, pogotovo kada imate malo prilike za spavanja i trebate biti budni u točno određeno vrijeme. Kako bi upravljali svojim ciklusom spavanja, pomognite si ‘sleep-tracking’ aplikacijama poput SleepBota, Sleep as Androida, ili Sleep Cycle Alarm Clockom. Te aplikacije prate kretanje i zvukove koje radite dok spavate kako bi na inteligentan način vas probudili u odgovarajuće vrijeme za vrijeme ciklusa.

Pisanje bilješki

Olovka i papir mogu biti dovoljni, no organiziranje bilješki može biti i kompliciranija zadaća. Evernote je aplikacija koju hvale na sva usta, a ujedno je najbolja aplikacija za spremanje bilješki za studente. Možete je koristiti kako bi organizirali bilješke s predavanja i spremali slike tablica i koječega, a sve će biti na jednom mjestu i lako dostupno. Za korisnike Windowsa tu je OneNote, aplikacija koja je ‘must have’ za pisanje bilješli. OneNote će vas doslovno učiniti boljim studentom.

Izdvojeni članak

Aplikacija s karakterom: Carrot se ljuti i kažnjava vas ako ne izvršite listu zadaća

Produktivnost

Biti ažuran s obavezama nije jednostavan zadatak, a organiziranje završavanja svih obaveza uz balansiranje društvenog života i studentskog posla ponekad je jednostavno previše za studenta. Sistem za upravljanje vremenom i postavljanje prioriteta jedna je od najbitnijih stvari, zbog kojih možete biti efikasniji i osigurati si više slobodnog vremena. Kako biste pratili sve što trebate obaviti, Wundelist je ‘must-use’. To je aplikacija s više platformi koja sinkronizira to-do liste po uređajima, pa tako možete dobivati notifikacije o zadacima koje vas čekaju gdje god da se nalazite. Any.do je također dobra aplikacija za ste stvari, a vaše neodvajanje od telefona će dobro iskoristiti. Svako jutro će tražiti da isplanirate dan i podsjećati vas na obaveze koje čekaju. Takve aplikacije pomažu da vam dani budu produktivniji.

Upravljanje novcem

Možda nećete mnogo zaraditi od svojeg studentskog posla, no učenje kako upravljati novcem pomoći će da budete fiskalno odgovorniji u budućnosti. Korištenje osobnih financijskih aplikacija, poput Minta ili Kibooa pomoći će da budete svjesni svojih navika trošenje i dati vam alate da kreirate budžet prikladan vašem stilu života. Ukoliko želite uštedjeti novac za trošenje u budućnosti, aplikacija dostupna za Android, Savings Made Simple, reći će vam koliko točno trebate uštedjeti svakoga dana, tjedna ili mjeseca kako bi postigli ono što želite do određenog datuma. Alternativa za iPhone je Unsplurge.

Četiri tipa aplikacija koje svaki student treba imati
Share via
Copy link
Powered by Social Snap