Pretraga

Chic, chic, chic i chicks

A- A+

Dvije splitske cure, Emina Štrkljević i Margita Videtić, nerazdvojne su prijateljice od djetinjstva, obje obožavaju modu i pasu oči na svemu što je vintage. Iz ljubavi prema odjeći sa starinskim štihom bacile su se u zajednički modni projekt pod nazivom Chicks on Chic.

VINTAGE INSPIRATION

Emina i Margita vrijedno redizajniraju staru odjeću: sužavaju je, skraćuju, dodaju nove zanimljive detalje ali i nastoje da ona pritom zadrži vintage look. I naravno, mora biti chic, drugačije ne ide.

“Oduvijek nas zanima “old fashion “, divimo se avangardi  Else Schiaparelli, prekrasnim Diorovim vintage haljinama i svim velikim dizajnerima koji su postavili čvrste temelje današnje mode. Nama je prirodno i normalno kupovati odjeću po second hand trgovinama, buvljacima ili je pak uzeti od mame, bake ili tetke, nebitno! Iskreno, većina te odjeće i nije baš nosiva pa nam je izazov, a i gušt oživijeti je, uljepšati i prilagoditi današnjem vremenu. Eto, tako je sve počelo.”

SVI SU LUDI ZA –  CHIC KRAGNAMA

Tako je sve počelo i nastavlja se. Osim što prekrojavaju i redizajniraju vintage odjeću, izrađuju i predivne kragnice. Da, samo kragne. Možete ih “namontirati” na koju god kombinaciju poželite. Vjerujte, podići će i najdosadniji look (recimo svima najpoznatiji i najomraženiji: onaj kad ujutro ne znate što ćete uzeti iz ormara i staviti na sebe). 
“Bila sam skeptična na početku, ali reakcije ljudi su bile odlične. Sada su ovratnici apsolutni hit!”, kaže Chic Chick Emina.

Radoznala kakva jesam, pokušala sam iz cura izvući spremaju li nam možda neko iznenađenje. Khm, khm… nisam doznala previše ali su mi cure šapnule da im se puno ideja trenutno mota po glavama.

“Neka to bude iznenađenje!”, rekle su mi. Pa dobro, šik cure, neka bude iznenađenje!

CHICKS OF CHIC VIRTUL CENTAR NALAZI SE OVDJE.

Chic, chic, chic i chicks
Share via
Copy link
Powered by Social Snap