Pretraga

Čitatelji srednja.hr portala najbolje se provode na rock koncertima i u cajkaškim klubovima

A- A+

Prije nekoliko dana upitali smo nekoliko studenata, o njihovim glazbenim preferencijama, kao i koju glazbu vole slušati na izlascima. Oni su naglasili da svakodnevno slušaju muziku putem različitih prijenosnika kao što su kompjuteri, mp3 uređaji, te radio postaje. Također su se izjasnili da će zbog dobrog društva izaći i na mjesta na kojima se pušta glazba koji im i nije baš po ukusu. Tim povodom u anketi smo pitali i ostale naše čitatelje, uz koju se glazbu preferiraju zabavljati na izlasku. Među nešto više od 1100 sudionika ankete, gotovo 38 posto, kao svoj idealni večernji provod navelo je rock koncert. S nešto preko 230 glasova na drugom mjestu su cajkaški klubovi, a uz hrvatske narodnjake rado se provodi svega 5.5 posto anketiranih.

Glazba je vrlo važan segment života, naglasilo nam je prije nekoliko dana pet studenata zagrebačkog sveučilišta. Ovu umjetnost mnogi doživljavaju presudnom u svom životu, pa se uključuju u različite supkulture, samo na osnovu glazbenih preferencija ili slijede najdraže pjevače i bendove na turnejama po svijetu. U anketi u kojoj smo htjeli doznati kako se najradije naši čitatelji zabavljaju na izlascima, njih gotovo 38 posto, od oko 1100 sudionika, rock koncert je navelo kao svoj idealni večernji provod.

Izdvojeni članak

Studentski stavovi: Glazba bitna na izlasku, ali ne i presudna

Na drugom mjestu su takozvane cajke, koje na izlasku preferira slušati nešto iznad 21 posto sudionika. Hrvatske narodnjake kao idealan provod zaokružilo je svega 60-ak čitatelja.

Pomalo iznenađuje podatak da od 1100 anketiranih, samo njih 80-ak najradije izlazi na popularnu inozemnu muziku, koja se u žargonu naziva ‘komercijala’, obzirom na njenu sveopću dostupnost, kao i na brojnost klubova u kojima se pušta.

Oko 150 ispitanika, preferira neku zabavu koja nije u okvirima naših ponuđenih odgovora, a svakako je zanimljiv podatak da su se na treću poziciju u anketi smjestili plesni klubovi, u koje kao najbolji provod vidi 160-ak anketiranih.

Copy link
Powered by Social Snap