Pretraga

Color Jump: Student Sveučilišta u Splitu osmislio kul igricu za mobitel koja će vam ispuniti vrijeme

A- A+

Mario Palić student je informatike na Sveučilištu u Splitu. U sklopu jednog kolegija kao završni rad dobio je zadatak napraviti nešto u obliku igre. On je odlučio otići korak dalje i osmisliti igricu za mobitel. Tako je nastao Color Jump.

Screenshot

Color Jump možda nije revolucionarna igrica, ali je veoma zabavna i pomaže u ispunjavanju vremena i opuštanju. Osmislio ju je Mario Palić, 22-ogodišnji je student informatike koji je odlučio svoje znanje u programiranju nadopuniti i okušati se u nečem novom.

– Trebalo mi je par mjeseci rada, pošto sam sve sam proučavao i učio preko interneta, budući da je to ipak malo drugačije od onoga što radimo na faksu. Nakon puno živciranja i errora, trud se isplatio. Trenutno sam zadovoljan jer je to moja prva aplikacija. Dobio sam podršku svih poznanika i kolega. Plan mi je napraviti neku ozbiljniju aplikaciju koja se plaća, za razliku od ove besplatne igre, iako i od nje može biti manje zarade preko reklama, oktrio nam je Mario.

Glavni cilj je preći što više prepreka i ostvariti što veći rekord. Kuglica u boji prolazi put susrećući se s različitim oblicima svih boja. Nužno je izbjegavati oblike drugačijih boja jer tada igra završava. Prva verzija bila je poprilično nedovršena, ali posljednjim ažuriranjem Mario je dodao igri živosti i dinamike. Sada se tijekom igre skupljaju kistovi koji donose dodatne pogodnosti kada ih se skupi određen broj. Upravo su kolege i prijatelji Mariju sugerirali što bi trebalo poboljšati, a on najavljuje još novih ažuririanja čim uhvati vremena.

Igra je dostupna za sve android uređaje verzije 4.0 i novije putem Google Play trgovine.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap