Pretraga

Čudo iz Omiša: Već zabija za seniorsku momčad, a samo mu je 13 godina

A- A+

Matej Rudan ima samo 13 i pol godina, a već je zabio svoje prve koševe u seniorskom dresu KK Omiša koji nastupa u A2 ligi.

Dalmatinski portal

Senzacionalne vijesti stižu iz Omiša. U utakmici A2 lige košarkaša Matej Rudan zabio je prve seniorske koševe što ne bi bilo pretjerano neobično da ovom dječaku nije svega 13 i pol godina, piše Blaž Duplančić za Dalmatinski portal.

– Dobro ste čuli. On je u svom drugom seniorskom nastupu upisao prve poene. Radi se o velikom talentu s kojim je Omiš prošle godine u njegovom uzrastu osvojio treće mjesto na Prvenstvu Hrvatske, kazao je za Dalmatinski portal, Igor Kuvačić, pomoćni trener Omiša.

Inače, dječak je svoje prve poene, točnije, svoju prvu seniorsku tricu utrpao u posljednjoj četvrtini utakmice u kojoj je sa 91:64 Omiš savladao Cetinu.

Izdvojeni članak

Mladić (22) iz BiH napravio bicikl od 32 tisuće šibica

Treneri tvrde da se, usprkos mladosti dobro snalazi u seniorskoj košarci te da se u njemu krije potencijal za najviše dosage.

– On igra s 13 godina, a pored njega suigrači koji su 20 ili više godina stariji od njega. Moj je moto da uvijek kvalitetnom mladom igraču treba dati priliku, imali smo i ranije primjera mladih igrača, ali, doduše nikad nekog tko je ovako dječački izgledao, istaknuo je Boris Marušić, trener Omiša, za spomenuti splitski medij.

Pred Rudanom je još dalek put prema vrhu, no sigurno je krenuo stopama najvećih. Hoće li do cilja doći, vidjet ćemo u narednih desetak godina.

Čudo iz Omiša: Već zabija za seniorsku momčad, a samo mu je 13 godina
Share via
Copy link
Powered by Social Snap