Pretraga

‘Da, upravo sam stavila svoju sliku u grudnjaku na Facebook. Zašto?’

A- A+

Svakog jutra, kada se uhvatite ‘skrolanja’ društvenih mreža, naići ćete na barem jedan selfie neke djevojke u grudnjaku. Ipak, razlog zbog kojeg se jedna hrvatska lifestyle blogerica ovako fotografirala i objavila to na društvenim mrežama nije nimalo površan.

Foto: facebook

Lifestyle blogerica Mateja s bloga Wibbly Wobbly Lifestyle pred par je dana na službenom Facebook profilu objavila fotografiju sebe u grudnjaku. Iako ovakav potez u današnje doba nije neobičan, razlog postavljanja fotografije nije nimalo površan.

Izdvojeni članak

Leon je obolio od tumora i doživio kliničku smrt, a sada se bavi bodybuildingom!

‘Imala sam 18 godina, zdrava k’o dren, ništa u životu mi nije falilo…’

– Da, upravo sam stavila svoju sliku u grudnjaku na Facebook. Zašto? Pa podosta je očito da je nešto neobično na ovoj slici. Zavoji i šavovi na curi od 24 godine. Prva pomisao – plastična operacija. Ali zašto samo na jednoj?, piše blogerica.

U nadi da će potaknuti djevojke na brigu o vlastitom zdravlju, na ovaj je način odlučila odvratiti pozornost na važnost samopregleda dojke.

– Imala sam 18 godina, zdrava k’o dren, ništa u životu mi nije falilo. I tako ja jednu večer, odlučim napraviti samopregled. I eto, napipam kvržicu. Sjećam se kao da je jučer to bilo, samo su mi suze krenule jer sam naravno pomislila da imam rak, svima bi to prvo palo na pamet. Plakala sam dobrih pola sata ako ne i više, onda sam malo došla k sebi i kao i svatko, otišla sam do mame da joj kažem što sam napipala, prisjeća se Mateja.

Mama je kaže, bila šokirana, ali se suzdržala od pretjerane reakcije. Objasnila joj je kako je i sama imala kvržicu koja je bila dobroćudna, te kako će zajedno otići na pregled kod liječnika. To su i učinile – ultrazvukom je uspostavljeno kako se radi o dobroćudnoj kvržici.

Izdvojeni članak

Studentice se skinule kako bi pomogle oboljelima od tumora

Svake godine nova kvržica

Svakih 10-12 mjeseci morala je odlaziti na kontrolu izrasline, zbog mogućih promijena. Svake godine – nova kvržica.

– 6 godina kasnije, ja imam 7 kvržica. Zašto? Ne zna se, jednostavno sam podložna.
Zašto sam tek sada operirana? Jednostavno, fibroadenom mi je od 1cm pola godine narastao do 1.8cm, a onda još 2 mjeseca poslije je narastao na 2.2cm i izbočivao mi se iznad površine kože.
Fibroadenom je dobroćudan tumor i nema potencijala postati zloćudan, ali jednostavno je prebrzo narastao. Maknula sam taj i još jedan (taj šav je ispod grudnjaka, kod pazuha), objašnjava blogerica.

Kaže kako se srami što joj je kroz čitavo vrijeme na pameti bilo hoće li joj ostati ožiljak i kako se toga srami, ali je i razumljivo pošto je ‘mlada, još uvijek ne u potpunosti izgrađena osoba’. Dodaje kako je presretna jer je u svemu imala ogromnu podršku obitelji, prijatelja i dečka.

– Sve vas volim, i zapamtite – Save the women, not the boobs, poručila je za kraj blogerica.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap