Pretraga

srednja.hr danas slavi svoj deveti rođendan!

A- A+

Portal srednja.hr danas slavi svoj deveti rođendan. Već toliko dugo se nalazimo na hrvatskom internet prostoru, a u gotovo desetljeće našeg rada uspjeli smo se etablirati kao vodeći news portal za mlade i obrazovanje. Hvala svim čitateljima što nam daju povjerenje!

srednja_rođendan

Portal srednja.hr slavi svoj 9. rođendan!

Danas slavimo deveti rođendan portala srednja.hr! Dugih devet godina je proletjelo, a mi smo kroz ovo, skoro desetljeće, naučili, narasli, ali i uspjeli promijeniti neke stvari u našem društvu!

U ovih devet godina izrasli smo u portal koji iscrpno prati sustav obrazovanja te oblikuje news sadržaj za učenike i studente. U devet godina izrasli smo u portal kojeg mjesečno čita gotovo pola milijuna ljudi, a čije priče ponekad direktno utječu na živote učenika, studenata, profesora i ostalih.

Novosti na portalu

Protekla godina za nas je bila izrazito plodna i uspješna, a krizu, koja je zahvatila čitav svijet, dočekali smo na nogama. Prije ljeta smo predstavili naš novi projekt Online predstavljanje škola, a nešto kasnije, napravili smo i projekt Online predstavljanje visokih učilišta. Uz naše kalkulatore bodova, još jednom smo osmislili načine kako našoj publici, učenicima i studentima, ponuditi dovoljno informacija o stvarima koji se izravno njih i tiču.

Ove godine, predstavili smo i redizajn portala, verziju 4.0, kojom smo htjeli pročistiti portal i učiniti ga preglednijim za naše čitatelje. Također, olakšali smo dijeljenje naših članaka te uveli mogućnost šeranja na velikom broju društvenih mreža.

Još jedna novost ove godine je aplikacija srednja.hr, preko koje možete pregledno i jednostavno čitati sve najnovije vijesti. Aplikacija je za sad dostupna na Google Playu, a možete je skinuti putem ovog linka.

Možda i najveći novitet koji smo uveli početkom ove godine je podcast na našem YouTube kanalu! U goste dovodimo različite ljude iz područja koje obrađujemo i na portalu srednja.hr. Tako smo ugostili bivšu ministricu Blaženku Divjak, ravnateljicu Agencije za odgoj i obrazovanje Dubravku Brezak Stamać, ali i uspješne mlade ljude poput Alberta Gajšaka i Ilije Srpka. U svkaom podcastu naše goste pitamo jedno futurističko pitanje, a kako se snalaze možete provjeriti ovdje.

Rekordna godina

Od rođendana prošle godine, do sad, zabilježili smo i neke rekorde. Prvo, prosječna mjesečna čitanost se povećala, tako da sada imamo konstantu od preko 800.000 jedinstvenih korisnika mjesečno, prema Google Analyticsu, odnosno gotovo 500.000 jedinstvenih korisnika mjesečno, prema Gemius Audience (listopad, 2020).

Najčitaniji mjesec, od prethodnog rođendana, bio je lipanj, kada smo zabilježili 964.000 jedinstvenih korisnika, prema Google Analyticsu, odnosno 505.000 jedinstvenih korisnika prema Gemius Audience.

Najčitaniji dan u protekloj godini, a ujedno i u povijesti portala, ostaje 2. prosinac 2019., kada smo u jednom danu zabilježili 159.000 jedinstvenih korisnika, u realnom vremenu u jednom trenutku imali 4.385 aktivnih korisnika te je naš live prijenos na Facebooku u jednom trenutku gledalo 6.500 ljudi.

Uspjeh s kizovima

Prošli tjedan proslavili smo rođendan našeg velikog projekta kvizovi.srednja.hr., odnosno naše platforme za učenje koju i dalje svakodnevno nadograđujemo i poboljšavamo! U prvoj godini online života preko 36.000 korisnika je kreiralo profil, a svi oni zajedno na pitanja su odgovorili preko 3 milijuna puta!

U sustavu se trenutno nalazi preko 8.000 pitanja podijeljenih kroz 120 tema i 720 podtema. Angažiranih korisnika, onih koji postavljaju pitanja, je u sustavu više od 400. Među najpopularnijim temama, onima s najviše pratitelja, su ZnanostKnjiževnostJezikSerije te Engleski jezik.

Želimo zahvaliti svim našim vjernim čitateljima koji nas čitaju i koji su nam dali povjerenje! Trudit ćemo se i dalje istraživati bitne stvari unutar obrazovnog sustava i upozoravati na probleme i nelogičnosti na koje nailazimo, ali i ponuditi zabavan i informativan sadržaj!

Možete nas pratiti na našim društvenim mrežama:

 

View this post on Instagram

 

Klasika . . . #srednjahr #justsrednjathings #matematika #škola #biseri #smiješno #smijeh #meme #memovi #mimovi #hrvatska #kalkulator

A post shared by srednja.hr (@srednja_hr) on

 

View this post on Instagram

 

Progoni me i u snovima . . . #matura #drzavnamatura #instamatura #maturanti #maturanti2021 #srednjahr #justsrednjathings #škola

A post shared by Državna matura (@drzavna.matura) on

srednja.hr danas slavi svoj deveti rođendan!
Share via
Copy link
Powered by Social Snap