Pretraga

Darija Srnu u dječjoj emisiji pitali zašto ga zovu Srna: Taj moment postao naslov njegove biografije

A- A+

‘Zašto te zovu Srna?’ bilo je pitanje voditelja dječje emisije Siniše Cmrka 1994. godine tada 12-godišnjem učeniku iz Metkovića – Dariju Srni. Voditelj je mislio da mu je to nadimak po životinji, a kada mu je Darijo objasnio da mu je to prezime, upravo je to pitanje nakon 28 godina to pitanje postalo naslov Srnine autobiografije.

Početkom ovog mjeseca, nekadašnji kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Darijo Srna predstavio je svoju autobiografiju, a naslov joj je dao sasvim slučajno jedan televizijski voditelj. Naime, kada je Darijo kao 12-godišnji učenik iz Metkovića 1994. sudjelovao u dječjoj emisiji Turbo Limach Show, voditelj Siniša Cmrk upitao ga je upravo to pitanje – zašto te zovu srna – misleći da mu je to nadimak po uzoru na životinju.

– Ne znam, odgovara mu tada Darijo nekoliko puta, dok ga voditelj nije pitao je li mu to možda prezime, na što je Darijo odgovorio da je. I tako je 28 godina kasnije taj kultni moment na kraju postao i naslov Srnine biografije.

Izdvojeni članak
nogomet

Zbog ovog nogometnog pravila često se ‘lome koplja’: Znate li što je zaleđe ili ofsajd?

U Turbo Limach Showu Darijo se natjecao u vožnji monster trucka na daljinski upravljač, no u tome nije bio baš uspješno iako je rekao da je vježbao doma. Tada je bio anoniman dječak, no kroz nekoliko godina Hrvatska, ali i cijeli svijet upoznala ga je kao izvanrednog nogometaša koji je igrao u Hajduku, Cagliariju i Šahtaru gdje je danas sportski direktor i trener.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap