Pretraga

Debela Barbara: simpatična Dalmatinka koja svojim videima svih nasmijava do suza

A- A+

Debela Barbara simpatičan je pseudonim 24-godišnje Barbare Vesanović. Studentica je iz Trogira te iako naizgled djeluje kao obična djevojka, u zadnjih je nekoliko mjeseci prava atrakcija među YouTube vlogerima. Za razliku od konkurencije, Barbara izrađuje videa kojima šalje humorističnu kritiku društvu, umjetnim potrebama te slici žena u medijima, dok s druge strane nudi zabavan sadržaj za sve ljubitelje modernijih načina prikraćivanja vremena.

Barbara Vesanović ima 24 godine i živi u Trogiru. Studentica je diplomskog studija Visoke škole za zaštitu na radu u Splitu. Iako naizgled sasvim obična djevojka, u zadnje je vrijeme svojim dalmatinskim šarmom postala prava atrakcija među YouTube vlogerima. Poznata je pod simpatičnim pseudonimom ‘Debela Barbara’ za kojeg kaže da je nadimak koji je dobila još odmalena.

Trenutno ima gotovo 9 tisuća pratitelja na svom YouTube kanalu, a najpopularniji video joj je pregledan preko 50 tisuća puta. Ukupna gledanost joj broji preko pola milijuna pregleda. Ostvarila je sve te rezultate iako je sa snimanjem vlogova počela tek prije nešto više od 6 mjeseci.

Da je svestrana, Debela Barbara potvrđuje i raznolikošću tema u svojim videima. Tako u jednima pokazuje svoje kulinarsko umijeće. U drugima, pak, ‘pije kavu’ sa svojim pratiteljima preko malih ekrana. A u trećima donosi video i fotoreportaže sa svojih putovanja.

Debela Barbara: ‘Svojim vlogovima prenosim poruku o mojem pogledu na današnje društvo’

Zaintrigirani šarmom i humorom mlade Dalmatinke, odlučili smo se javiti Debeloj Barbari kako bismo saznali nešto više o njenom hobiju. U razgovoru nam je rekla kako joj se ideja za pokretanje video bloga javila krajem prošlog ljeta, no na snimanje se odlučila nešto kasnije.

– Ideja se javila krajem ljeta 2016., a prvi video sam snimila krajem 10. mjeseca te godine. Radila sam reportažu o putovanju u Veneciju i Barcelonu, rekla nam je Barbara.

Budući da smo se ozbiljno pripremili za razgovor s ovom mladom damom, pregledali smo nekoliko njenih video uradaka. U nekima smo primijetili ismijavanje s određenim društvenim pojavama, ljudskim ponašanjem i navikama. Barbara nam je potvrdila da joj je, osim zabavljanja svoje gledateljske publike, cilj i poslati suptilno kritiku društvu.

– Na određen način, suptilno prenosim poruku o mojem pogledu na današnje društvo, kazala je ova simpatična Dalmatinka ističući kako u početku nije sve bilo baš tako sjajno.

U početku nije bilo lako skupiti pratitelje, a onda se dogodio preokret

U prva dva mjeseca je, kaže, skupila oko 2.000 pratitelja i mislila je da će na tome stati. No, tada se dogodio veliki zaokret. Jedan od njenih ‘kolega vlogera’ Marko Vuletić odlučio je promovirati Debelu Barbaru nakon što mu se svidio njezin video. Na svom je Instagramu tako objavio svoju reakciju na jedan od njenih popularnijih vlogova ‘Kako se sviditi momcima?’, koji možete pogledati gore. Nakon toga je, govori Barbara, uslijedio veliki priljev pratitelja na Youtubeu.

U svojim je videima obradila i neke svjetski poznate trendove. Tako je snimila više verzija ‘Carpool Karaoka’, a primjerak takvog možete vidjeti poviše. Još jedan od poznatih trendova onaj je u kojem djevojke i dečki diljem svijeta svojim pratiteljima daju uvid u to kako im izgleda jutarnja rutina. U revijalnom tonu, Barbara u svojoj inačici ‘My Morning Routinea’ ismijava klasično viđene primjere i ruši predrasude o tome da se ljudi ujutro bude puni elana i veselja što započinju novi dan.

S obzirom da se pokazala kao izuzetno uspješna vlogerica, priupitali smo Barbaru planira li svoj ‘biznis’ proširiti pa tako ponuditi neke druge medijske sadržaje.

– Ne želim ništa još ureći, ali u planu mi je travel blog, najavila nam je Barbara svoje nove korake.

Debela Barbara: simpatična Dalmatinka koja svojim videima svih nasmijava do suza
Share via
Copy link
Powered by Social Snap