Pretraga

Deset stvari koje morate znati prije Oscara

A- A+

Večeras se održava 86. po redu dodjela Oscara, središnji događaj svjetske filmske industrije, a evo što trebate znati prije tog svečanog događaja.

Svijet je dočekao jednu od najvažnijih noći za glumce, redatelje i općenito svjetsku filmsku industriju. Na 86. dodjeli Oscara koju će voditi Ellen DeGeneres saznat ćemo koga će sve Akademija nagraditi najprestižnijom filmskom nagradom, a ako niste pogledali svih deset nominiranih filmova, Huffington Post piše što trebate znati.

Izdvojeni članak

Nepoznate, a fascinantne činjenice o dobitnicima Oscara

– Gravitacija je imala samo dva glumca u cijelom filmu, Sandru Bullock i Georgea Clooneya. Bullock je nominirana za najbolju glumicu u glavnoj ulozi, dok Clooney nema nijednu nominaciju.

– Američki varalice i Gravitacija svaki imaju po deset nominacija, a Dvanaest godina ropstva ima ih devet. Ukoliko ih još niste pogledali, još stignete i preporučujemo vam da to i učinite.

– Zlatni Globusi, iako mnogi to misle, ne najavljuju dobitnike Oscara, Svake godine ljudi očekuju slične rezultate, no to se rijetko dogodi. Pobjednici su uvijek različiti, a Akademija često voli iznenaditi.

– Matthew McConaughey je prvi put nominiran za Oscara.

– Oprah nije nominirana za svoju ulogu i The Butler. Ovo je bila njena prvi uloga u 15 godina, a iako je film pokupio odlične krizike, Akademija ne smatra njezin performans pretjerano vrijednim.

Izdvojeni članak

Najveća iznenađenja na dodjeli Oscara

– Jennifer Lawrence po treći je put nominirana za Oscara, i tu u filmu Američki varalice. Ukoliko ga osvoji, kući će ponijeti nagradu drugu godinu zaredom.

– Jonah Hill jako je napredovao kao glumac. Donedavno poznat kao zvijezda relativno dobrih komedija, no sada je nominiran za Oscara u kategoriji najboljeg sporednog glumca u filmu Vuk s Wolf Streeta.

– Meryl Streep ima već 18. nominaciju za Oscara, a u prošlosti ih je osvojila već tri. Njoj je dobiti Oscara postala već normalna stvar.

– Leonardo DiCaprio nikad još nije osvoji prestižnu nagradu Oscar, što je šokantno za cijeli svijet. Sada je nominiran za najboljeg glumca za ostvarenje u Vuku s Wolf Streeta, a dosad je tri puta bio nominiran.

– Možda nije najvažnija stvar za Oscara, no Disneyev Frozen nominiran je za najbolju animinarni film i najbolju originalnu pjesmu (Let It Go).

Copy link
Powered by Social Snap