Pretraga

Devet stvari koje biste trebali pročitati prije prvog seksa

A- A+

Kad je vrijeme za prvi seks? Onda kad ste sigurni sami sa sobom da je došlo vrijeme za to i da to stvarno želite napraviti. Donosimo nekoliko važnih stvari koje trebate znati o velikom prvom putu.

unsplash.com @beccatapert

1. Godine nisu važne. Važno je jeste li psihički spremni za prvi seks. Nemojte misliti da ćete to napraviti dan nakon 18. rođendana jer ćete se tad osjećati spremno. Netko je spreman ranije, a netko kasnije i nikakva brojka ne diktira trenutak u kojem ćete odlučiti prvi put stupiti u spolni odnos.

2. Budite sigurni u svoju odluku. Normalno je da imate malu tremu i da ste uzbuđeni zbog prvog seksa, ali ako ste toliko nervozni da paničarite i preispitujete odluku, radije nemojte to napraviti.

Izdvojeni članak

‘Smijem li se seksati tijekom mjesečnice’ i ‘zašto mi je mali’: Liječnici odgovaraju na najčešće ‘guglana’ pitanja o seksu

3. Čak i ako ste se već počeli skidati i izmijenjivati nježnosti s partnerom, nije kasno za odustajanje. Nemojte misliti da morate to obaviti samo zato što ste već krenuli. Ako u bilo kojem trenutku osjetite da ne želite to raditi i da nije pravi trenutak, recite to svom partneru.

4. Predigra je važna, posebno prvi put. Opustite se sa svojim partnerom, mazite se, ljubite, što god vam odgovara i radite to koliko god dugo trebate da ne biste bili u “grču”.

5. Postoje priče o velikom krvarenju koje se djevojkama događa prilikom prvog seksa, no nije ista situacija kod svake osobe. Netko neće imati ni kapi krvi, a netko će možda imati “mrljicu” krvi na posteljini.

6. Bol prilikom prvog puta ne mora nužno biti jaka. Ustvari bi mogla biti minimalna ako ste opušteni i dovoljno vlažni. Ako ste sigurni u svoju odluku, nemate se čega bojati.

 

7. Dečkima se zna dogoditi da tijekom prvog seksa brzo dožive orgazam. Nemojte da vas to muči prilikom prvog seksa. Opustite se i uživajte u trenutku.

8. Kao i u svemu, praksa čini čuda. Prvi put vam možda ne bude čaroban ili savršen, a lako je moguće da će to biti jedan od “lošijih” puteva. Ne brinite, sve će doći na svoje mjesto.

9. To što vam je prvi put ne znači da ne možete ostati trudni, a može se dogoditi i da pokupite neku bolest. Obavezno se zaštitite.

Copy link
Powered by Social Snap