Pretraga

Dijeta tri sata: Nije bitno što, nego kada jedete

A- A+

Ljudi se vječno bore s viškom kilograma, a samo sretni pojedinci nikada u životu ne pomisle na prehranu ili broj unesenih kalorija. Iako liječnici ne preporučuju rigorozne dijete, one pune internetske stranice i razne časopise. Među brojnim dijetama, svjetlo dana je ugledala i takozvana Tri sata dijeta koja ističe važnost vremena, a ne hrane koju jedete.

Dijetama se muči svakodnevno veliki broj ljudi, a samo nekolicina odluči kilograme izgubiti na zdraviji i siguran način. Na svakom koraku naići ćete na novi recept koji jamči stopostotni gubitak kilograma, ali kao posljedicu možete očekivati zdravstvene probleme.

Izdvojeni članak

Riješite se viška kilograma nakon blagdana bez dijeta

Dok pojedinci bacaju novac na hrpu preparata, magičnih tableta ili čajeva kako bi smršavjeli, drugi pak odlaze pod nož. Međutim, postoji dijeta koja ističe kako je bitno kad konzumirate hranu, ali i ne o kojoj je hrani riječ. Takozvana Tri sata dijeta je vrlo jednostavna, lagana, a i ne utječe štetno na vaše zdravlje.

Dijeta ima tri osnovna pravila:

  • Ujutro morate doručkovati najkasnije sat vremena nakon što ustanete iz kreveta

  • Nakon prvog obroka jedite svaka tri sata

  • Posljednji obrok u danu trebao bi biti tri sata prije odlaska na spavanje

Od namirnica se preporučuje mnogo voća te vegetarijanske hrane te treba pripaziti na unos ugljikohidrata kroz obroke. Za vrijeme trajanja ove dijete preporučuje se najmanje osam čaša vode dnevno, no na svaku šalicu kave trebate popiti dodatno dvije čaše vode. Brza hrana i alkohol su logično zabranjeni. Dijeta traje 28 dana, a svaki tjedan trebate izgubiti kilogram. Ako poželite izgubiti više kilograma, dijetu slobodno možete produžiti.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap