Pretraga

Dinamovi studenti:’Čudesan je osjećaj zaigrati pred krcatom dvoranom’

A- A+

Futsal Dinamo trenutno je najpopularniji zagrebački sportski kolektiv pa smo kontaktirali dvojicu studenata, koji između predavanja i kolokvija svaki tjedan nastupaju pred nekoliko tisuća fanatičnih navijača. Saznajte kako se nose sa svime i što za njih znači podrška, o kojoj prije početka sezone nisu ni sanjali.

www.facebook.com

Nikola Grgić i Andrija Stipić studenti su na zagrebačkom Sveučilištu, a od ove akademske godine, osim što moraju rješavati obaveze s fakulteta, igraju i za Futsal Dinamo, trenutno najpopularniji sportski kolektiv u Zagrebu.

Navijači koji su nekada odlazili na utakmice Dinamo Zagreba, trenutno svoju sreću traže na terenima malog nogometa. Domaće utakmice, koje se odigravaju u Domu sportova i dvorani u Podsusedu, u prosjeku posjećuje oko dvije i pol tisuće ljudi. Na posljednjoj utakmici prvog dijela prvenstva i finalu regionalnog Kupa Hrvatske, koje su se igrale u dvorani Dražena Petrovića, skupilo se i više od pet tisuća gledatelja.

Trenutna popularnost njihovog kluba dovoljan je razlog da se obratimo ovoj dvojici perspektivnih malonogometaša iz studentskih klupa., kako bi nam ispričali svoja iskustva iz ove neobične priče.

Izdvojeni članak

Video: Dinamo na krilima srednjoškolaca uništio Zadar

‘Sve je to u početku zvučalo dosta bajkovito i bio sam prilično skeptičan’

– Nazvao me Filip Andabaka, voditelj futsal ekipe Građevinskog fakulteta u Zagrebu i pomoćni trener u klubu. U telefonskom razgovoru mi je ispričao kako planiraju posložiti dobru ekipu te da u sljedećoj sezoni očekuju po par stotina navijača. Sve je to u početku zvučalo dosta bajkovito i bio sam prilično skeptičan. A onda je došla prva utakmica na kojoj se okupilo pet tisuća ljudi, priznao je Stipić kako nije niti maštao o podršci s tribina koja ih danas redovito prati svaku domaću utakmicu.

Andrija nije bio jedini iznenađen takvim odazivom. Cijela je ekipa prvih par utakmica osjećala napetost zbog svih tih navijača. Većina njih je do nedavno o takvoj atmosferi mogla samo maštati, a trenutni igrači ‘velikog Dinama’ tome se mogu nadati tek nakon transfera zbog kojeg su ionako i došli u Zagreb.

– Naravno da je u prvih nekoliko utakmica bilo dosta neobično igrati. Svi zajedno smo osjećali laganu nervozu i tremu, ali već nakon par kola smo se navikli na takvu atmosferu te nam je podrška s tribine sada isključivo motivacija zbog koje izgaramo na terenu svaku utakmicu, objasnio nam je Nikola Grgić, student druge godine Kineziološkog fakulteta u Zagrebu.

Izdvojeni članak

Senzacionalno: Kapetan juniora Barcelone prešao u Dinamo!


Dug je put do Prve lige

Nakon završetka sezone, svi prvaci regija Sjever, Jug, Istok i Zapad ulaze u međusobno razigravanje. Momčad koja nakon dvokružnog natjecanja izbori prvo mjesto odlazi direktno, a drugoplasirani će put do Prve hrvatske malonogometne lige morati izboriti protiv predzadnje ekipe iz prošle sezone.

Bez poraza u prvom dijelu sezone

Futsal Dinamo u prvom djelu sezone nije izgubio niti jednu utakmicu, a uvjerljive pobjede ostvario je i protiv izravnih konkurenata pa je u zimskoj pauzi zauzeo prvo mjesto u Drugoj malonogometnoj ligi sjever. Međutim, pobjedom protiv Alumnusa u finalu Hrvatskog regionalnog kupa pokazali su kako se uz pomoć svojih fanatičnih navijača mogu nositi i s najboljim momčadima Hrvatske.

– Ovo što se danas dešava je savršeno. Ja prije nisam vjerovao kada sam slušao sportaše po televiziji kako pričaju da su im navijači dodatna snaga. Iskreno, mislio sam da je to najveća izmišljotina na svijetu, ali onda kada doživiš ovo što mi proživljavamo posljednjih nekoliko mjeseci, uvjeriš se kako je tribina doslovno dodatni igrač. Čudesan je osjećaj zaigrati pred nekoliko tisuća navijača koji te bodre od prve do zadnje sekunde utakmice, iskreno nam je priznao Andrija koji uz novonastale nogometne obaveze pokušava završiti preddiplomski studij na Građevini.

Za kraj su jedan i drugi izjavili kako nemaju neke velike planove za svoju nogometnu budućnost. Uživaju u trenutnoj atmosferi te su uvjereni da će ostvariti želju svojih navijača i izboriti nastup u Prvoj hrvatskoj malonogometnoj ligi. Za to ih još čeka dug i težak put, ali i novi spektakli pred prepunim tribinama.

Dinamovi studenti:’Čudesan je osjećaj zaigrati pred krcatom dvoranom’
Share via
Copy link
Powered by Social Snap