Pretraga

Dio srednjoškolaca više neće smjeti koristiti WhatsApp, a nove restrikcije uvodi i Facebook

A- A+

Velik broj korisnika u Hrvatskoj za svakodnevnu komunikaciju koristi aplikaciju WhatsApp, kao i društvenu mrežu Facebook. Zbog nadolazeće regulative o zaštiti podataka u Europskoj uniji, WhatsApp će povisiti dob za korištenje aplikacije na 16 godina, a restrikcije za mlađe od 15 uvodi i Facebook.

foto: pixabay

Kako piše news.sky.com, minimalna dob za korištenje WhatsAppa za stanovnike Europe po novome će biti 16 godina. Do sada je limit za korištenje tog popularnog servisa za razmjenu instant poruka bio 13 godina, no kompanija uvodi nova pravila netom pred dolazak novih regulacija o zaštiti podataka, čije je uvođenje EU najavila za sljedeći mjesec.

Izdvojeni članak

Instagram konačno uveo reda u komentare, a stigla i novost koju će obožavati ljubitelji selfieja

WhatsApp, čiji je vlasnik Facebook, od europskih će korisnika zatražiti potvrdu da imaju minimalno 16 godina. Korisnici će to činiti prihvaćanjem dopunjenih uvjeta korištenja i ažuriranim pravilima o privatnosti, koja dolaze u narednim tjednima.

Nije poznato kako WhatsApp planira provjeriti točnost podatka o dobi, budući da kompanija takve podatke nije tražila od korisnika, a u blogu iz siječnja kazali su kako neće tražiti nova prava kojima bi prikupljali osobne informacije korisnika.

Facebook koji ima odvojen pravilnik o podacima, za korisnika od 13 do 15 godina imat će drugačiji pristup. Od tinejdžera će tražiti da nominira roditelja ili skrbnika koji će dati dozvolu da dijele informacije na platformi. Ukoliko nema dozvole, mladom korisniku neće biti dostupna potpuno personalizirana verzija društvene mreže, piše news.sky.com.

Dio srednjoškolaca više neće smjeti koristiti WhatsApp, a nove restrikcije uvodi i Facebook
Share via
Copy link
Powered by Social Snap