Pretraga

Djelo Nikole Tesle postaje obvezan predmet u školama?

A- A+

Grupa američkih znanstvenika izrađuje elaborat koji će priloziti Ministarstvu obrazovanja sa zahtjevom da lik i djelo Nikole Tesle postane dio obaveznog školskog plana i programa u SAD-u.

Nekoliko američkih znanstvenika je nedavno pokrenulo inicijativu da Nikola Tesla i njegovi pronalasci od iduće godine budu obvezan predmet u školama diljem SAD-a, navodi srpski list Novosti.

Naime, Teslina fondacija iz Philadelphije povodom 71. obljetnice njegove smrti, održat će 11. siječnja u New Yorku memorijalnu konferenciju s temom ‘Uvođenje Nikole Tesle u nastavni plan i program SAD-a i drugih država svijeta’.

Izdvojeni članak

Tesla – čovjek koji je osvijetlio svijet

Planetarni genije zaslužuje bolji tretman

Sudeći prema navodima srpskih i američkih medija, inicijativu već sada podržava stotine znanstvenika, a za konferenciju se priprema opsežan elaborat na kojem rade članovi Fondacije.
Isti neće biti dostupan javnosti sve dok se ne preda Ministarstvu u Washingtonu, kako je za Novosti rekao predsjednik TNF-a Nikola Lončar, plan je da se poslije toga isti prijedlog podnese u Australiji, Brazilu, Njemačkoj. 

Očekuju pozitivan odgovor Ministarstva

– Nadamo se da će se Ministarstvo obrazovanja pozitivno očitovati o našem prijedlogu te na taj način dati mogućnost da Amerikancima otkrijemo istinu o jednom od najpametnijih ljudi u povijesti, ustvrdila je Ashley Redfearn Neswick, profesorica na Tacony Academy foy Young Talents dodavši kako je Tesla planetarni genije koji je nemjerljivo zadužio čovječanstvo.

Izdvojeni članak

Tesla bi bio ponosan: Izumili žarulju koja emitira wi-fi signal

Sa spomenute filadelfijske institucije dolaze i prijedlozi da se velikom znanstveniku digne i spomenik u ovom američkom gradu te da se sama ustanova preimenuje u Akademija Nikole Tesle.

Nikola Lončar, organizator konferencije i predsjednik TF-a, zaključio je kako je posljednjih godina naš naučnik jedan od najpopularnijih ličnosti u Sjevernoj Americi i da u SAD-u postoji stotinjak znanstvenika koji Teslino djelo ozbiljno izučavaju. Stoga, kaže, vjeruje u pozitivan odgovor od strane Ministarstva.

Memorijalna konferencija održat će se u njujorkškom hotelu Newyorker u kojem je veliki znanstvenik preminuo.

Djelo Nikole Tesle postaje obvezan predmet u školama?
Share via
Copy link
Powered by Social Snap