Pretraga

Dobre vijesti za igrače: Popularna igrica vraća se na iPhone i iPad

A- A+

Čujte i počujte, korisnici iPhonea i iPada. Prema navodima izvršnog direktora Epic Gamesa, Fortnite bi se u 2023. godini mogao vratiti na iOS nakon zabrane koja je trajala preko dvije godine.

gejmer pred računalom

Foto: Pixabay

Nakon što su Apple i Google izbacili Fortnite s Google Play Storea i App Storea, ljubitelji ove megapopularne igre ostali su razočarani. Iako Android korisnici mogu preuzeti Fortnite alternativnim metodama, to nije slučaj kod onih koji koriste iOS uređaje, odnosno iPhone ili iPad.

No, dobra je vijest da bi se to uskoro moglo promijeniti. Naime, izvršni direktor Epic Gamesa, odnosno izdavača Fortnitea, Tim Sweeney, objavio je na Twitteru da će se ova popularna igrica vratiti na iOS.

– Sljedeće godine na iOS-u, napisao je Sweeney i objavio prigodnu fotografiju Fortnitea uz novogodišnji vatromet.

Službene potvrde, naravno, još uvijek nema, ali i ovo je bilo dovoljno da obožavateljima Fortnitea i korisnicima iOS-a ‘lakne’ te da im nova, 2023. godina bude malo ljepša. Podsjetimo, Fortnite je 2020. godine izbačen s Google Playa i App Storea nakon što su uveli alternativne opcije plaćanja za virtualni sadržaj unutar igre. Više o cijeloj aferi pročitajte na sljedećoj poveznici.

gejmer pred računalom
Share via
Copy link
Powered by Social Snap