Pretraga

Dokumentarac o Luki Ritzu osvojio nagradu na Liburnia Film Festivalu

A- A+

moj-film.hr

Za najbolji film na 10. Liburnia Film Festivalu proglašen je, prije nekoliko dana, dokumentarac Oblak, redatelja Miroslava Sikavice. Film Oblak bavi se likom Luke Ritza, mladića koji je poginuo u brutalnom napadu 2008. godine, te ostavio iza sebe ožalošćenu obitelj i prijatelje, ali i šokiranu javnost. 

– Ovaj film nas je na intiman način uveo u prostor boli gdje vrijeme ponekad i ne liječi rane, komentirao je redatelj Miroslav Sikavica tematiku samog filma.

Producent filma, Vinko Brešan, zna da do promjena za smanjenje i prestanak nasilja mora doći u društvu, a to nije lako. – Mladi ljudi su odrastali u devedesetim godinama kad su gledali da naprijed idu razbojnici i kriminalci koji su na naslovnicama novina predstavljeni kao ugledni ljudi, kazao je Brešan za Novu TV.

Članovi žirija su se obratili javnosti i televizijskim kućama u Hrvatskoj, s pozivom da obrate posebnu pažnju na vrhunske dokumentarne filmove koji su prikazivani na festivalu. Žiri smatra da je svaki od filmova, bez obzira na plasman, zaslužio da se nađe na nekoj od televizija. 

Share via
Copy link
Powered by Social Snap