Pretraga

Dosta vam je uvijek istih božićnih pjesama? Donosimo listu hitova koji će se slušati ove godine

A- A+

Jednom kada počne advent, dozvoljeno je u potpunosti uživati u božićnom duhu. No, često se dogodi da božićna atmosfera zaživi i ranije, pa dok dođe vrijeme za slušati božićne pjesme, već nam je dosta svega. No, što kad bismo vam rekli da ove godine postoje i neke nove božićne pjesme?

Ilustracija, foto: Pexels; Nikolina

Koliko god bilo klišej i komercijalizirano, zaista je ovo predbožićno doba najljepše u godini. Iako je toliko hladno da vam se i obrazi smrzavaju, i rijetko kada ima sunca i noć je već u četiri poslijepodne, i dalje je posebno lijepo. Jednostavno se osjeti drugačija atmosfera, drugačije raspoloženje, što je odmah vidljivo. I dobar dio te priče su i pjesme.

Nažalost, iste pjesme slušamo već godinama. Uvijek se na radio postajama vrte iste pjesme, kao što i mi doma vrtimo jedan te isti CD – po mogućnosti onaj promotivni iz 2003. godine, koji je iz nekog razlog najomiljeniji božićni album u nas Hrvata. Kako god bilo, uvijek se vrte iste pjesme. I često nam bude drago što je sve uvijek isto, ipak to daje neku sigurnost. Ali, nekad je dosta.

Teško je izmisliti novu božićnu pjesmu koja će uspjeti biti dobra. Puno njih je pokušavalo, ali rijetki su u tome i uspjeli. Na kraju se svi vrate obradama i odluče probati tako uspjeti – nekada ni to ne uspije. No, ove godine su se neki dovoljno ohrabrili da bi pokušali izdati nove božićne hitove. Official Charts donosi popis, a vrijeme će pokazati jesu li zaista u pitanju hitovi ili…ne.

Izdvojeni članak

Što se krije iza tri dobro poznate božićne pjesme? Ove činjenice o njima možda niste znali

Ed Sheeran & Elton John – Merry Christmas

Kelly Clarkson – Christmas Isn’t Canceled (Just You)

The Lathums – Krampus

Mariah Carey – Fall In Love At Christmas

Sigrid – Home To You (This Christmas)

Leona Lewis – Kiss Me It’s Christmas ft. Ne-Yo

Gary Barlow ft. Sheridan Smith – How Christmas is Supposed to Be

ABBA – Little Things

Michael Bublé – The Christmas Sweater

George Ezra – Come on Home For Christmas

Share via
Copy link
Powered by Social Snap