Pretraga

Doživi blagdanski ugođaj u Osijeku vozeći tramvaj u prosincu

A- A+

Kako Osijek izgleda u prosincu, osjeti li se blagdanski duh i pada li snijeg – sve to možete saznati vozeći tramvajem kroz grad. Novi pogled na Osijek, kroz prizmu vozača tramvaja, dat će vam sliku o blagdanskoj groznici koja trese grad.

srednja.hr

Virtualna realnost omogućava vam da ove zime razgledate Osijek vožnjom u gradskom tramvaju i upijate blagdansko raspoloženje, gledate pahulje i uživate u prosincu. U ulozi vozača možete se naći zahvaljujući novom projektu tvrtke Culex, koja je za Gradski prijevoz putnika izradila ovu blagdansku aplikaciju, prenosi netokracija.com.

Kako bi se izradila aplikacija, bilo je potrebno prvo napraviti simulaciju, koja je prije svega razrađena na papiru. Bilo je potrebno voditi računa o svakoj liniji na Trgu i fotografiranje sve fasade i objekta koji su se našli u simulaciji. Sljedeći su koraci u procesu bili modeliranje Trga i objekata, zatim animacija likova i životinja. 

Virtualna je vožnja namijenjena prvenstveno djeci, no i mnogi će se odrasli rado okušati u ulozi vozača tramvaja. Božićna atmosfera koja vlada u simulaciju donosi i dodatna uzbuđenja – likove koji također sudjeluju u vožnji. 

Ova će se virtualna vožnja božićnim tramvajem predstaviti na Trgu Ante Starčevića u Osijeku, u 16:30 sati. Zaljubljenici u blagdane moći će se okušati u ovoj vožnji kroz cijeli prosinac, uz vožnju radnim danom od 13 do 15:30 i vikendom od 10 do 15:30 sati. 

Copy link
Powered by Social Snap