Pretraga

Doznajte koju je pjesmu nacija najviše slušala tijekom srpnja

A- A+

Apsolutna vladarica hrvatskog radijskog etera tijekom mjeseca srpnja je Nina Badrić odnosno njena pjesma Dani i godine. Taj je hit na četiri Hr top 40 ljestvice u prošlom mjesecu bio na samom čelu. Inače, tu listu svakog tjedna sastavlja Hrvatska diskografska udruga i to je jedina službena i sveobuhvatna ljestvica radijskog emitiranja u Lijepoj našoj. Obuhvaća podatke s više od 130 lokalnih, regionalnih i nacionalnih radijskih postaja.

foto: Ivan Božić|srednja.hr

Da bi Dani i godine mogli ući u najozbiljniju konkurenciju i za hit godine, ukazuje nam okolnost da samo u prvom tjednu kada je dospjela na Hr top 40 nije bila na njegovu čelu. Imala je sjajan ulaz na drugo mjesto, a potom je uslijedilo osam tjedana boravka na tronu, s kojeg još uvijek nije svrgnuta.

Izdvojeni članak

Najzaraznije pjesme koje nam se urežu u pamćenje zbog reklama

Osim radijskog etera, osvojen je i mrežni prostor

Urednici radijskih postaja, odmah su po izlasku pjesme Dani i godine, pali na njen šarm, vjerojatno jer podsjeća na onaj u najvećim Nininim baladama kao što su Ja za ljubav neću moliti, Čarobno jutro ili Dodiri od stakla.

Međutim pjesma je osvojila i internetsku publiku o čemu svjedoči i preko 2,500.000 milijuna pogleda na YouTubeu u nešto više od dva mjeseca, otkada je tamo postavljena.

Sve to već sada, na pragu kolovoza, stavlja Dane i godine u ozbiljnu konkurenciju za osvajanje Porina u kategoriji pjesma godine.

Izdvojeni članak

Ovo je najslušanija pjesma u Hrvatskoj tijekom 2015. godine

Poredak prva tri nepromijenjen u zadnja dva tjedna

Već smo naglasili dakle da je na sve četiri Hr top 40 ljestvice u srpnju Dani i godine na čelu. No, u posljednja dva, bili su istovjetni i prvi pratitelji.

Pjesma Sreća Gibonnija i Olivera Dragojevića, smjestila se na drugo mjesto na dvije posljednje ljestvice, dok je hit s upitnim naslovom ‘Jesmo li dobro?’ grupe Jinx u istom periodu zauzimao treće pozicije.

U prvih deset na listi Hr top 40, tijekom cijelog je srpnja Gibonni imao i svoju samostalnu pjesmu Onako od oka. Ona se kretala u plasmanima između petog i desetog mjesta.

Kao kuriozitet svakako valja izdvojiti podatak da je pjesma Zaljubila sam se grupe Detour već 19 tjedana među top pet na listi. Tijekom četiri srpanjska tjedna, svaki put je bila četvrti najčešći izbor radijskih urednika diljem zemlje.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap