Pretraga

Društvena mreža samo za studente, bez pristupa roditeljima i poslodavcima

A- A+

Nova društvena mreža namijenjena isključivo za studente pojavila se ovih dana, a predviđa joj se svijetla budućnost, ako ne i ugroza Facebooka, koji je također počeo kao mreža na kojoj su se okupljali studenti s nekoliko sveučilišta. Unii.com kako se mreža zove, posebna je po činjenici što će se nastojati studentske aktivnosti na njoj sakriti od očiju roditelja i profesora.

www.unii.com

U Engleskoj je posljednjih dana razvijena društvena mreža, namijenjena isključivo za studente i druge sudionike visokog obrazovanja, kojom se nastoji aktivnosti njenih članova, sakriti od očiju poslodavaca i roditelja. Na sličan način je počeo egzistirati i Facebook, a Unii.com-u se predviđa moguća konkurentnost globalno najpopularnijoj društvenoj mreži. Diskrecija će se postići na taj način da će mreži moći pristupiti samo oni sa službenim sveučilišnim i fakultetskim adresama elektroničke pošte.

Izdvojeni članak

Zuckerbergi iz naše ulice: Tri mlada Zagrepčanina razvila vlastitu društvenu mrežu

Dakle ovakva poslovna praksa na slična je Facebookovoj sa samih početaka, kada je svjetski vladar među društvenim mrežama bio okupljalište studenata s par sveučilišta, da bi se kasnije otvorio za cijeli svijet.

– Ono što se dogodi unutar mreže tu i ostaje. Većina studenata ne bi pozvalo svoje roditelje na party koji prave, ili ih uključili u grupni razgovor o tome, pa zašto bi se onda oni brinuli, što oni mogu vidjeti o njima na društvenim mrežama, riječi su izvršnog direktora Unii.com-a Marka Nordonea za britanski metro.co.uk.

Osnivači smatraju da će ovakva mreža studentima izvrsno doći da iskoriste sve pogodnosti koje studenti mogu iskoristiti tijekom školovanja. Među njima su i društvene aktivnosti njihovih kolega, instrukcije za polaganje ispita, osiguravanje profesionalne prakse i pronalaska posla nakon studija.

Kao i ostale društvene mreže i Unii.com omogućava sve alate grupiranja, dozvola i zabrana vidljivosti pojedinih postova. Trenutno mreži mogu pristupiti isključivo članovi engleskih sveučilišta, a osnivači se nisu izjasnili hoće li u budućnosti omogućiti korištenje studentima iz drugih zemalja.

Društvena mreža samo za studente, bez pristupa roditeljima i poslodavcima
Share via
Copy link
Powered by Social Snap