Pretraga

Dubioza kolektiv do daljnjeg neće nastupati za novac

A- A+

Ovo se zove dosljednost. Jedan od najpopularnijih bendova regije, koji preferira obrađivati u svojim tekstovima socijalne teme, odlučio se solidarizirati s građanima Bosne i Hercegovine u njihovim prosvjedovanjima, tako da će do daljnjeg u svojoj domicijelnoj zemlji nastupati isključivo ‘pro-bono’ na ulicama gradova. U skladu s time koncert u Sportskom centru Kantarevac u Mostaru, koji se trebao održati prvog lipnja, a za koji su fanovi već kupili ulaznice, Dubioza je otkazala te će publici biti vraćen novac.

Dubioza kolektiv je još jednom pokazala da pjesme koje pišu nisu puki populizam, nego su proizvod njihovih uvjerenja. Potaknuti prosvjedima u Bosni i Hercegovini, proizašlim iz loše socijalno-financijske situacije, isključivo će do daljnjeg u svojoj zemlji nastupati besplatno na ulicama i trgovima.

Izdvojeni članak

Oštra reakcija Dubioze kolektiv na tekst objavljen u dnevnim novinama

Inače nastupanje ‘pro-bono’ nije nekarakteristično za Dubiozu kolektiv. Naime prošle su godine u travnju promovirali novi album ‘Apsurdistan’ u Zagrebu i pri tome održali koncert na Cvjetnom trgu.

Da su ozbiljni u svojoj odluci, potvrđuje i podatak kako su komercijalni koncert, koji se trebao dogoditi prvog lipnja u Sportskom centru Kanatrevac u Mostaru, jednostavno otkazali.

Mnogobrojni fanovi, koji su već kupili ulaznice, dobit će svoj novac natrag. Ovakva odluka članova Dubioze, neće utjecati na raspored njihovih nastupa u drugim zemljama.

)

Dubioza kolektiv do daljnjeg neće nastupati za novac
Share via
Copy link
Powered by Social Snap