Pretraga

Dvije godine student stvarao impresivan virtualni grad

A- A+

Duncan Parcells student je umjetnosti na University of Delaware koji je u dvije godine napravio ‘Titan City’ – virtualni grad za video igru Minecraftu koji se sastoji od 4,5 milijuna blokova te 96 objekata.

Foto: Screenshot YouTube

Student umjetnosti na Universityju Delaware, 19-godišnji Duncan Parcells, dvije godine je radio na virtualnom gradu za video igru Minecraft. Nakon rada po pet sati tjedno, Parcells je završio grad koji je nazvao ‘Titan City’. Radi se o središtu napravljenom sa 4,5 milijuna blokova te 96 objekata, piše Daily Mail.

Izdvojeni članak

Otkrijte zanimanje: Ljubav prema videoigrama pretvorio u posao

Kako 19-godišnjak otkriva, samo za virtualnu verziju Svjetskog trgovačkog centra trebalo mu je 18 mjeseci. Objašnjava kako Titan nije kopija New Yorka, nego je samo poslužio kao inspiracija.

Virtualni grad napravio je za Xbox 360 verziju Minecrafta, no trenutno radi na njenom prilagođavanju PC verziji. Kako kaže, to će mu omogućiti da radi stadione i aerodrome. – Oduvijek sam volio arhitekturu, a omiljeni mi je viktorijanski stil, izjavio je Parcells za navedeni izvor.

Titan je dobro prihvaćen od strane igrača Minecrafta, a njihov broj je porastao na čak 100 milijuna nakon što je tu igru kupio Microsoft početkom godine.

– Cijeli projekt sam radio u tajnosti, to vam je kao da vodite dvostruki život, ali sad su ljudi saznali čime sam se bavio posljednje dvije godine, za kraj je istaknuo Duncan.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap