Pretraga

Elon Musk ponudio tinejdžeru 5.000 dolara da ukloni svoj profil na popularnoj društvenoj mreži

A- A+

Poduzetnik Elon Musk ponudio je 19-godišnjem Jacku Sweeneyju pozamašnu svotu novca da ukloni svoj Twitter profil na kojem objavljuje informacije o letovima Muskovog privatnog zrakoplova.

Screenshot: YouTube

Jack Sweeney, 19-godišnji programer koji je ujedno i vlasnik Twitter profila za praćenje pozicije privatnog zrakoplova Elona Muska, u kasne je noćne sate prošle jeseni dobio zanimljivu privatnu poruku. Stigla je, vjerovali ili ne, od zabrinutog Muska koji je zahtjevao da se taj profil trajno ukloni.

Sweeney mu je odgovorio da može ukloniti profil, no za to je u šali zatražio Muska da mu pokloni Tesla Model 3 automobil. Popularni mu je poduzetnik, kako prenosi Protocol, ignorirao poruku, ali mu je odgovorio da ne želi da mu zrakoplov sruši neki ‘luđak’ te je upitao 19-godišnjaka koliko zarađuje od svog profila.

Izdvojeni članak

Twitter profil Sveučilišta u Zagrebu kao da ima temperaturu: Objavili niz čudnih postova pa ih obrisali

Mladić mu je iskreno odgovorio da mjesečno zaradi možda 20 dolara, nakon čega mu je Musk odlučio ponuditi 5.000 dolara, samo da zauzvrat ukloni taj profil.

-Postoji li šansa da tu cifru povećamo na 50.000 dolara? Puno bi mi pomoglo s fakultetom, a možda bih tako mogao i kupiti automobil poput Modela 3, upitao je Sweeney. Musk mu je odgovorio da će razmisliti, ali mu se više nikada nije javio, te je 19-godišnjak naposlijetku ostao bez ijednog dolara.

Unatoč činjenici da Sweeney nije ništa dobio, profil mu je i dalje aktivan te je sasvim zadovoljan uspjehom koji mu je donio. Dobio je, kako ističe, puno pratitelja na društvenim mrežama, naučio je programirati te je dobio i povremeni posao u UberJetsu kao programer.

Budući da je Sweeney veliki obožavatelj Muska i njegovog rada, najbolje od svega mu je to što je uspio s njim porazgovarati.

Elon Musk ponudio tinejdžeru 5.000 dolara da ukloni svoj profil na popularnoj društvenoj mreži
Share via
Copy link
Powered by Social Snap