Pretraga

Emily in Paris: Možda je do mojih niskih očekivanja, ali mene je ova serija oduševila

A- A+

Otprilike svaki tjedan na Netflixu možete naići na neku seriju koja je oduševila javnost i našla se u top 10 najgledanijih stvari u Hrvatskoj. Nekada su u pitanju serije koje su naknadno kupljene, ali češće je to upravo onaj originalan sadržaj zbog kojeg je Netflix toliko i popularan. I među najnovijim hitovima tog tipa se našla i serija Emily in Paris.

Ilustracija, foto: screenshot YouTube

Ono što je sigurno jest da ste čuli za ovu seriju – prije koji tjedan je postala dostupna i druga sezona, koja je bila željno očekivana nakon velikog uspjeha prve sezone. Kao što često bude slučaj s Netflixovim serijama, neki su tako zaista čekali kad će više doći ta druga sezona, a neki su, baš kao i ja, sada u šutu pogledali prvu i drugu sezonu.

Prije svega, želim vam dati malo konteksta, zašto sam odlučila gledati baš ovu seriju. Kao prvo, volim pratiti serije. Imam li uvijek vremena za to raditi? Apsolutno ne. Ali, što se mora, nije teško. Kao drugo, a možda i ono još bitnije, u vrijeme gledanja serije sam bila ekstremno bolesna. Dobro, možda je ‘ekstremno bolesna’ malčice pretjerivanje, ali nije ni toliko daleko.

U svakom slučaju, ta informacija je bitna zato što kad ste bolesni, definitivno si ne možete priuštiti gledanje nečega što je ozbiljno i zapravo zahtijeva od vas razmišljanje, ili još gore, razvijanje nekih dubljih osjećaja. Pokušala sam tako pogledati film The Father, ali nakon nekog vremena sam shvatila da ću ipak morati potražiti neku drugu priliku za to.

Izdvojeni članak
netflix televizija

I vi ste doma i ne znate što biste sa sobom? Donosimo popis top 10 najgledanijih stvari na Netflixu

Iako bi vjerojatno najbolja stvar za vrijeme bolesti bila ta da ne buljite u ekran petnaest sati dnevno, to nije ono što sam ja napravila u tom trenutku, već sam ušla na Netflix i krenula tražiti najgluplju stvar koju bih mogla gledati. Naravno, Emily in Paris je bila očit izbor. Osim što se nalazila na samoj naslovnici, epizode su bile dovoljno kratke da me ne bi ni to umorilo, a nije ih bilo ne previše – stignem sve pogledati u bolesti.

Osim toga, ono što sam znala o seriji jest da glavnu ulogu ima Lily Collins (koju volim), da je smještena (i snimana) u Parizu te da su kostimi odlični. Da bi serija funkcionirala, potrebno je da sve bude besprijekorno, a pogotovo onaj vizualan dio – Pariz u kombinaciji sa skupom, brendiranom odjećom ne može biti loša ideja.

Niska očekivanja?

Ipak, moram priznati da sam očekivala da serija sama po sebi bude očajna. Ne da su moja očekivanja bila niska, već su bila nepostojeća. Svjesno sam kliknula na tu seriju, misleći da me čeka teška glupost. No, prevarila sam se. Mislim da, serija je teška glupost, ali – pozitivna glupost. Jedino što bi vas moglo donekle iznervirati jest kad Emily pokušava govoriti francuski, ali osim toga…

Serija je zapravo dobra. Nije mi u top pet omiljenih serija ikad (niti top 20), ali da mi nije žao što sam ju pogledala i da ću rado gledati nove epizode, hoću. Priča nije komplicirana, ali je dovoljno zanimljiva da postanete zapravo investirani u cijelu situaciju. Ljubavni trokut, nemoguća prijateljstva i ‘zli’ kolege na poslu. Taman dovoljno drame da vas zainteresira, ali ne i optereti.

Ukratko, ako i vi imate nekoliko sati slobodnog vremena ili ste bolesni (ili u izolaciji…), ovo je definitivno odlična opcija za vas. Upalite si Emily in Paris i odmorite. I uživajte u dobroj glazbi i predivnoj odjeći!

* Komentar je stav autora.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap