Pretraga

EUG: Danas završnice momčadskih sportova, naši studenti bore se za sedam odličja

A- A+

Danas je na rasporedu možda i najuzbudljiviji dan na Europskim sveučilišnim igrama do sada. Na rasporedu su završnice u obje konkurencije u nogometu, košarci i rukometu, a naši su sportaši i sportašice u prilici osigurati čak sedam medalja.

Izdvojeni članak

EUG: Hrvatski studenti u prilici osvojiti sva tri odličja u vaterpolu, dominantni u rukometu i nogometu

Nakon što su studenti iz Rijeke, Zagreba i Splita u subotu uzeli sve tri medalje u vaterpolu, danas su na rasporedu finala i utakmici za treće mjesto u košarci i rukometu u obje konkurencije, dok će nogometaši i nogometašice igrati polufinalne susrete. 

Košarkaši Sveučilišta u Zagrebu u finalu će studentima sveučilišta Vytautas Magnus iz Litve. Finale će se igrati u 20.h u Košarkaškom centu Dražen Petrović. Za treće mjesto u muškoj košarci bore se Vernovci. Utakmica s Sveučilištem Fatih iz Turske počela je u 15,45 također u Draženovom domu 

Sveučilište u Zagrebu u prilici je uzeti zlato i u ženskoj konkurenciji. Košarkašice iz Zagreba u finalu igraju protiv Rumunji iz Albe Iulie, a susret je na rasporedu u 17,45 h u Draženovom domu. O bronci će odlučivati košarkašice iz Beograda i Bologne.

Osječani u polufinalu nogometnog turnira

Danas su na rasporedu i nogometna polufinala. Studenti Osječkog sveučilišta za finale će se boriti sa Sveučilištem Minho iz Portugala. Susret je na rasporedu u 19 sati na terenu NK HAŠK-a.

Drugo polufinale igra se u isto vrijeme na terenu NK Rudeša, a igrat će ga nogometaši iz njemačkog Bochuma i ruskog Kubana. 

U ženskoj  konkurenciji nemamo predstavnika, a u polufinalima će igrati studentice iz Marburga i Montpelliera te Valencije i Urala. 

Završnica rukometnog turnira igra se u Rijeci, a u dvoboju za zlato Hrvatsko nema predstavnika. Za titulu najboljih u 18 h na Zametu igrati će studenti Sportskog sveučilišta u Kolnu i Sveučilišta u Nišu. Najbolja hrvatska ekipa na muškom turniru, Vern igrala je utakmicu za treće mjesto protiv Sveučilišta Minho na Mladosti u 14 sati. 

Zlato zato mogu uzeti domaćice sa Sveučilišta u Rijeci koje u finalu igraju protiv Sportskog sveučilišta iz Litve. Finale je na rasporedu bilo u 15,15 h na Zametu. Za treće mjesto igrati će rukometašice iz Zagreba i Ljubljane.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap