Pretraga

Evo kako dobiti bitku protiv celulita

A- A+

Celulit ili ‘narančina kora’ izgleda poprilično ružno na koži, a posebno je uočljiv u ljetnim mjesecima kada dane provodimo razgolićeni ili na plaži. Fizička aktivnost, pravilna prehrana i prirodni preparati samo su neki od načina na koji možete dobiti bitku protiv dobro znanog neprijatelja svih žena.

draxe.com

Više od devedeset posto žena suočava se s barem nekim oblikom celulita koji narušava njihovo samopouzdanje. U moru savjeta kako što efikasnije riješiti ovaj problem, mi vam donosimo pregled ključnih stvari na koje biste trebali obratiti pažnju kako biste svoje tijelo doveli do savršenstva. 

Izdvojeni članak

Švicarci izmislili tabletu koja motivira za vježbanje

Kondicijskim vježbama do top forme

Vježbanje se smatra najboljim načinom da postignete zadovoljavajući fizički izgled, a preporuke stručnjaka su da se sportom trebamo baviti barem tri do četiri puta tjedno. Na taj se način ojačavaju mišići i pokreće cirkulacija, čime se smanjuju nakupine masnih naslaga ispod kože. Dobro je birati vježbe koje uključuju rad cijeloga tijela, a posebno nogu i stražnjice koje kod većine žena spadaju u kritične zone.

Ako niste pobornik znojenja u teretani, uvijek možete izabrati aktivnosti koje najviše odgovaraju vašoj osobnosti. Jednostavna vožnja biciklom primjer je dobrog kondicijskog treninga kojim ćete poboljšati svoj vanjski izgled. Samo je važno pomno osmisliti raspored zadataka i biti ustrajan u njihovom provođenju.

Izdvojeni članak

Evo kakva prehrana godi mozgu

Voda hidratizira kožu

Sjedilački način života, pušenje i loša prehrana pospješuju pojavu ‘narančine kore’. S druge strane, važno je prepoznati blagotvorno djelovanje vode koja hidratizira našu kožu i potiče izlučivanje tekućine iz tijela. Čaj od koprive ili peršina također će odigrati jednako dobru ulogu u detoksikaciji organizma.

U prehranu se trebaju uvrstiti organski uzgojene i svježe namirnice te pregršt voća i povrća. Masna hrana i proizvodi bogati aditivima, pak, potiču pojavu promjena na koži pa ih je potrebno izbjegavati u širokom luku. Nije zgorega za zapamtiti ni da velike količine soli zadržavaju tekućinu u tijelu i time uzrokuju masne naslage, koje kasnije pogubno djeluju na naše samopouzdanje.

Prirodni načini borbe protiv masnih naslaga

Najjednostavnija kućna metoda za borbu protiv celulita priprema je neke vrste pilinga. Med i maslinovo ulje pomiješano s palentom dobro je provjerena receptura, čije ćete sastojke zasigurno pronaći na svojim kuhinjskim policama.

Anticelulitno ulje u kombinaciji s fizičkom aktivnošću dovest će vaše noge do savršenstva. Sve što je potrebno je pomiješati par kapi eteričnog ulja sa suncokretovim ili maslinovim te lagano nanijeti na kritična mjesta. Koža se potom pokrije folijom, utegne u tajice i spremni ste za šetnju.

Za one koji su malo lijeniji, gorka sol je idealno rješenje. Jednostavno napravite kupku, stavite sol u kadu, izmasirate tijelo dobrih dvadeset minuta i prepustite se uživanju.

Copy link
Powered by Social Snap