Pretraga

Evo kako produljiti vijek trajanja baterije mobitela

A- A+

Pojava pametnih uređaja donijela je sa sobom mnoštvo tehnoloških novosti i funkcija, ali i okolnost da se baterija prazni i više puta dnevno, ovisno o učestalosti korištenja. Uz to je ovaj dio mobitela zbog čestih punjenja i forsiranja, sve ranjiviji, odnosno kvarljiviji. Kako o bateriji ovise mnogi drugi softversko-hardverski segmenti uređaja, u tekstu vam donosimo neke od načina kako da joj uz okolnosti stalnog punjenja, produljite vijek trajanja.

Smartphoni su svojom pojavom donijeli svojevrsnu tehnološku revoluciju, ali nevažno o proizvođaču, svima je zajednička stvar kratko trajanje baterije. To je dovelo do toga, da uz obvezne predmete koje nosimo sa sobom, sve češće ubrajamo i punjač. Neki informatički divovi najavljuju izum baterija koje će dulje trajati ili će se puniti u manje u minutu. No dok te stvari ne zažive, portal Android Pit donosi načine kako da produljite vijek trajanja baterije pametnog telefona, što je važno i iz razloga jer ovaj dio uređaja utječe na rad većine drugih softversko-hardverskih segmenata telefona.

Izdvojeni članak

Otkrijte kako produžiti život kao i kada trebate zamijeniti bateriju u svom laptopu

Ne punite previše

Loša je ideja ostaviti mobitel da se puni osam sati, ako mu treba dva i pol sata da bude full pa takvo postupanje izbjegavajte. Time ćete smanjiti rizik od pregrijavanja i eksplozije baterije.

Punite uz doručak prije odlaska na faks, poslije predavanja kada stignete kući i navečer dopunite ako je potrebno.

Razmišljajte o ciklusima punjenja

To je važno jer po njima računate vijek vaše baterije. Sve je to potrošna roba tako da ćete iz nje izvući nekoliko tisuća punjenja prije nego otkaže poslušnost.

Međutim broj punjenja koje obavite svaki put i količina baterije koju ste iskoristili, imat će utjecaj na broj punjena koji ćete uspjeti dobiti od nje. Idealno bi bilo, dopuniti ju od 25 do 80 posto, jednom ili dva puta na dan.

Izdvojeni članak

Ovako ćete spasiti mobitel nakon što upadne u vodu

Isključujte tu i tamo mobitel

Ako želite maksimalno produljiti vijek baterije, isključujte mobitel tu i tamo. Primjerice dok ga punite. Na ovaj način ne samo da će se brže napuniti, nego će se i manje grijati prilikom punjenja.

Dobro bi bilo da ga isključite recimo dok ste na predavanjima, u školi ili kinu.

Ne držite smartphone blizu izvora topline

Mada pametni telefoni s litijskim baterijama dolaze s prekidačima topline da bi se izbjeglo pregrijavanje, bolje je ne poigravati se sa sudbinom.

Dakle predugo punjenje izbjegavajte, a uz to i držite mobitel dalje od izvora topline, posebice dok ga punite. Dobro ga je u trenucima punjenja držati i podalje od prašine.

Copy link
Powered by Social Snap