Pretraga

Evo kako savršeno nanijeti maskaru

A- A+

Čak i kod onih žena koje nisu prevelike ljubiteljice šminke, maskara je jednostavno ‘must have’. Ona otvara pogled, naglašava oči i daje privlačniji izgled. Kako biste dobili najbolji učinak kod nanošenja maskare, donosimo nekoliko savjeta.

Uz samo nekoliko poteza maskare, očima možete dati dublji, privlačniji i ‘čišći’ izgled. Trebate je samo znati pravilno nanijeti, i učinit će čuda za vas.

Izdvojeni članak

Otkrijte kako pravilno nanijeti eyeliner na oči

Uvijač će dosta pomoći

Što se bilo kojeg tipa očiju tiče, prije nanošenja maskare dobro je iskoristiti uvijač za trepavice, jer ćete tako otvoriti pogled. Kako biste vizualno približili oči, prvo nanesite jedan sloj maskare, a potom maskarom širih ‘zubaca’ ponovno nanesete jedan sloj od kuta oka prema sredini kapka, jer ćete ih približiti jedno drugom.

Kako bi oči i lice izgledali simetričnije, na vanjske kutove trepavice nanesite dodatni sloj maskare zbog čega će oči djelovati šire. Ako pak imate male oči a želite da izgledaju krupnije, na trepavice nanesite jedan sloj, a zatim se fokusirajte na sredinu kapka i dodajte još malo maskare.

Izdvojeni članak

Kako pravilno nanijeti rumenilo

Ne pretjerujte s maskarom

Što se donjih kapaka tiče, na njih nikada nemojte nanositi maskaru u debelom sloju. Ako stavljate maskaru na njih, prije toga ispod donjih kapaka nanesite pudera u prahu kako se ne bi razmazivala.

Također, pripazite da ne nanesete previše slojeva, jer ćete tako samo dobiti neuredan, sljepljeni izgled. Najbolje je nanijeti dva do tri sloja maskare.

Evo kako savršeno nanijeti maskaru
Share via
Copy link
Powered by Social Snap